To je to što me zanima!

Šopiću 30 godina zatvora jer je ubio taksista Ćustića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Elvis Šopić branio se da je sačmarica slučajno opalila u autu taksista Igora Ćustića (30). Nakon ubojstva Elvis je zapalio automobil te pobjegao
Vidi originalni članak

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru u ponedjeljak je Elvisa Šopića (22) iz Raštevića pokraj Benkovca nepravomoćno osudilo na 30 godina zatvora zbog ubojstva. Optužnica ga tereti da je 29. siječnja 2008. godine iz skraćene puške u Korlatu ubio zadarskog taksista Igora Ćustića (30). Kako je rekao predsjednik vijeća sudaca Boris Babić, Šopić je pokojnog Ćustića tražio da ga odveze u Korlat pokraj Benkovca i to s očitom namjerom da ga ubije, pri čemu je postupao krajnje bešćutno. Osim toga, pokušao je prikriti zločin tako što je zapalio auto pri čemu je pokojnikovo tijelo bilo karbonizirano. Do pravomoćnosti presude Elvis ostaje u pritvoru, a obitelj taksista Ćustića tražit će milijunsku odštetu u izvanparničnom postupku.
- Iako bi maksimalna kazna bila zadovoljavajuća, mi smo zadovoljni i ovakvom presudom - kratko je po izlasku iz sudnice komentirao pokojnikov otac Pilip Ćustić.
Presudu je u publici slušao i Elvisov brat Denis, koji je novinarima rekao da mu je žao zbog svega što je njegov brat učinio te da će Elvis izaći iz zatvora dok se ubijeni Ćustić nikada neće vratiti svojoj obitelji. Šopić se tijekom suđenja branio da je sačmarica slučajno opalila. Šopićevu obranu pobilo je svjedočenje vještaka za sudsku medicinu prof.dr. Josipa Škavića, koji je u svom nalazu zaključio da je Šopić sjedio na suvozačevu mjestu, nagnut preko tijela taksista, kojemu je glava visjela kroz otvorena vrata. U takvom je položaju Šopić ispalio hitac u Ćustićevo čelo, dok je na tjemenu nastala velika izlazna rana. Zbog toga se na asfaltu uz vozačeva vrata stvorila lokva krvi. Šopić je tijekom suđenja tvrdio da se s pokojnim Igorom Ćustićem posvađao zbog svoje ekavice. Nakon toga su se navodno naguravali u autu, uslijed čega je, po Elvisu, slučajno opalila puška.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • kamenica 02.11.2009.

    Ma što mi ovdje komentiramo? Koja je razlika u ubojstvima? Zar ne bi trebao svako tko ubije dobiti jednaku kaznu? A ne netko 30...netko 10...netko 7g. Svakog ubojicu treba na doživotnu robiju i gotova priča.

  • JAX 02.11.2009.

    ratni zlocinci svojih 5 godina sluze sa slobode a ovaj ce dolijat do kraja zivota jer je ubio taksista

  • Nizozemac 02.11.2009.

    Jedna Pjesmica za ovog krvnika;;; Jedan zivot malo je kad prodje kazna za zivot kasno je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare