To je to što me zanima!

Španjolska blokira političare u Kataloniji: Ne žele nove izbore

Žalimo se... na zakon čija je svrha da na vlast dođe netko tko je pobjegao pred licem pravde i živi u inozemstvu, rekao je novinarima u donjem domu parlamenta u Madridu premijer Mariano Rajoy.
Vidi originalni članak

Španjolska je krenula u srijedu blokirati političare u Kataloniji da postave bivšeg čelnika Carlesa Puigdemonta, koji je trenutno u Njemačkoj, za svog regionalnog čelnika dok se približava rok za sastavljanje vlade i izbjegavanje novih izbora.

Španjolska vlada priopćila je da ulaže žalbu ustavnom sudu na novi katalonski zakon, kojeg je katalonski regionalni parlament usvojio prošli tjedan, a koji zastupnicima daje pravo da pri odabiru prvog čovjeka skupštine glasaju za nekog kandidata u odsustvu.

KATALONSKI POLITIČAR Puigdemont pušten iz pritvora: Pozvao je Španjolsku na dijalog

Puigdemont u Berlinu čeka da njemačke vlasti odluče hoće li ga izručiti Španjolskoj kako bi mu se sudilo za pronevjeru javnih sredstava.

"Žalimo se... na zakon čija je svrha da na vlast dođe netko tko je pobjegao pred licem pravde i živi u inozemstvu", rekao je novinarima u donjem domu parlamenta u Madridu premijer Mariano Rajoy. 

KATALONIJA Prosvjednici su blokirali ceste zbog Puigdemontova uhićenja

Katalonskim zastupnicima istječe vrijeme za odabir čelnika i formiranje vlade. To moraju učiniti do 22. svibnja, ili će se zakazati novi izbori.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare