To je to što me zanima!

Španjolska: Uhićeni su hakeri povezani s Anonymousom

Uhićena su četiri aktivista koja se tereti za niz hakerskih napada na internetske stranice španjolske policije i objavljivanje osobnih informacija policajaca na internetu
Vidi originalni članak

Četvero navodnih aktivista hakerske skupine Anonymous uhićeno je u Španjolskoj u zajedničkoj operaciji "Grom" španjolske policije i Europola, prenosi Public Service Europe. Uhićenike se tereti za niz hakerskih napada na internetske stranice španjolske policije i objavljivanje osobnih informacija španjolskih policajaca na internetu, javlja Večernji.hr.

Jedan od uhićenih, poznat pod nadimkom Grom, navodno je odgovoran za vođenje nekih od sigurnih komunikacijskih kanala Anonymousa. U Europolu tvrde da su serveri korišteni u te svrhe pripadali tvrtkama sa sjedištima u Češkoj i Bugarskoj iako je njima daljinski upravljano iz Španjolske.

Operacija je bila povezana i sa zločinima počinjenima u Južnoj Americi koje također istražuje španjolska policija u suradnji s Interpolom. Europol javlja da će nastaviti s istragama te da će uslijediti i nova uhićenja.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • forrest gump_1 29.02.2012.

    Bla, bla, bla . Nisu oni uhitili nikoga od Anonimusa . A ovih par likova poslužili su policiji da narod vidi kako nešto rade . Isto svugdje u svjetu . Špijunaža i kontrašpijunaža ...

  • ĐorđePatković 29.02.2012.

    lažu , anonimus je vladina organizacija

  • zeemax 29.02.2012.

    nije u redu objavljivanje imena policajaca! a borbu protiv ACTA-e podržavam

Komentiraj...
Vidi sve komentare