To je to što me zanima!

Španjolski kabinet raspravljat će o abdikaciji Juana Carlosa

Španjolski ustav nema detaljan zakon koji regulira nasljedstvo krune u slučaju abdikacije, zbog čega se ministri sastaju kako bi raspravili sve regulative
Vidi originalni članak

Španjolski kabinet će u utorak raspravljati o sljedećim koracima abdikacije kralja Juana Carlosa. Španjolski kralj je u ponedjeljak abdicirao u korist svoga sina Felipea (45), javlja BBC.

Tamošnji ministri raspravit će što je sve potrebno da se odobri nasljedstvo krune. Španjolski ustav nema detaljan zakon koji regulira nasljedstvo krune u slučaju abdikacije, zbog čega se ministri sastaju kako bi raspravili sve regulative.

Abdikaciju Juana Carlosa u ponedjeljak je objavio španjolski premijer Mariano Rajoy. Rajoy je nahvalio kralja Juana Carlosa i napomenuo kako je' neumorni zastupnik španjolskih interesa'. Naglasio je kako je proces abdikacije razvijen u kontekstu stabilnosti zemlje i dokaz zrelosti demokracije u zemlji. Dodao je kako kralj Juan Carlos ostavlja 'neprocjenjivi dug zahvalnosti svim Španjolcima'. Rekao je i kako je prezentirao najbolju sliku zemlje u međunarodnim odnosima. 

Juan Carlos je je španjolskom vladao gotovo 40 godina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sceletroy 03.06.2014.

    narod španjolske se baš ne slaže sa vašim hvalospjevima. mogli ste malo napisat i o masovnim prosvjedima protiv krune.

  • Mustafa Aga 03.06.2014.

    Nadam se da ce novi spanski kralj biti pobozan i ziveti po Bozijim zapovestima...Trebao bi biti dobar primer svojim gradjanima...

  • alfabetagama 03.06.2014.

    pametan potez

Komentiraj...
Vidi sve komentare