To je to što me zanima!

Spas u zadnji čas: Vatrogasci spriječili tragediju na Jarunu

U ulici Hrgovići jučer je planuo požar u garaži stambene zgrade. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a fotografija koju je danas objavila Vatrogasna postaja Zagreb otkriva razmjere
Vidi originalni članak

Cijelu noć vatrogasci su ispred ulaza u Ulici Augusta Prosenika u Zagrebu vodom polijevali plinske boce kako ne bi slučajno eksplodirale.

 

U požaru koji je u petak gasilo oko 40 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila izgorjelo je 14 garaža u kojima nije bilo automobila. Bilo je zato svega ostalog, od raznog smeća do čak desetak plinskih boca koje su vatrogasci uspjeli izvući na vrijeme. U garaže su ulazili noseći maske s kisikom i svjetiljke jer se od gustog dima nije moglo disati niti su vatrogasci u mraku mogli išta vidjeti. Uzrok požara ni jučer se nije pouzdano znao, no stanari pričaju kako je sve počelo nakon što su radnici postavljali hidroizolaciju na pod platoa iznad garaža.

- Posipali su betumen, koji su onda zagrijavali brenerima. Vjerojatno im je neka iskra ili zagrijana smola pobjegla ispod te zapalila garažu - objasnio nam je stanar pokazujući rupe na platou koje su razbili vatrogasci kako bi kroz njih mogli provući crijeva. U rukama je nosio buket zumbula s jarunske tržnice.

- Živim na 2. katu u Prosenikovoj. Dim je sukljao kroz hodnik ulaza kao kroz dimnjak. Ne možete zamisliti koliko je čađe u stanu i kako je biti u tom smradu. Zato sam kupio cvijeće da mi barem nešto miriše - našalio se. Stanarka iz ulaza u Hrgovićima 51 požalila nam se kako se smrznula čekajući da ih policija u petak pusti u stanove.

- Mlade obitelji su djecu uglavnom sklonili bakama i djedovima. Tko je imao gdje otići spakirao se i otišao. U stanove nismo mogli do 22 sata. Ni sljedećeg jutra nismo imali struje i tople vode - ogorčena je stanarka.
Dodala je da su im garaže već jednom gorjele prije desetak godina.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • vrucehlacice 19.03.2017.

    Ono najvažnije (što novinari ne spominju niti u jednom članku) je to da ove velike plinske boce nisu od stanara nego od radnika koji vrše radove na hidroizolaciji platoa i kad su vidjeli da je planuo požar, sve su ostavili i otišli van, ali najlakše je optužit odma stanare za te plinske boce. Daleko od toga da nije bilo plinskih boca u garažama, ali ni približno toliko koliko novinari pišu da ih je bilo. Običan građanin (stanar) ne može nabavit acetilensku bocu. A zbog "stručno" odrađenog posla je umjesto 5-6 garaža izgorjelo njih 14. Toliko o našim stručnim službama. Ali eto, treba dokazat da su nam "stručne" službe zakazale i umjesto da spašavaju situaciju, oni naprave još više štete, a protiv njih nitko neće podnijet nikakvu prijavu jer, eto, to su naše "stručne" službe. Onaj ko je bio ispred zdrade cijelo vrijeme zna jako dobro redoslijed događaja kako je sve teklo od početka pa sve do kraja.

  • hm..... 18.03.2017.

    ...a sve će se vidjeti u ponedjeljak kad vrli službenici izadju na požarište, do tada su stanari bez tople vode, telefona a neki i bez struje, imaju ljudi vikend a djeca se mogu kupati u hladnoj vodi jer se popravke ne mogu napraviti dok službe ne provjere što se desilo...pišite malo i o tome novinari, molim Vas...

  • Lina39 18.03.2017.

    Važno je da nisu eksplodirale !

Komentiraj...
Vidi sve komentare