To je to što me zanima!

Spašavali berača gljiva, u šumi kod Fužina pao i ozlijedio glavu

Unesrećeni je bio sam, a nakon pada uspio je o tome obavijestiti svoju rodbinu. Po dojavi, iz baze u Delnicama uputio se tim spašavatelja s potrebnom opremom
Vidi originalni članak

HGSS-ova stanica u Delnicama u petak je preko Centra 112 zaprimila poziv za pomoć beraču gljiva koji se ozlijedio prilikom pada u šumi na širem području Fužina.

Unesrećeni je bio sam, a nakon pada uspio je o tome obavijestiti svoju rodbinu. Po dojavi, iz baze u Delnicama uputio se tim spašavatelja s potrebnom opremom.

Informacije zaprimljene u razgovoru s rodbinom ukazivale su na ozljedu glave, teško disanje uz hroptaje te poremećaj svijesti, piše HGSS.

U koordinaciji s centrom 112 na teren je došao tim hitne medicinske pomoći te su unesrećenog pregledali, zbrinuli i pripremili za transport.

Unesrećeni je nakon kratkog transporta predan timu hitne medicinske pomoći te je odvezen u bolnicu. Akcija je završila u 18 sati, povratkom tima u delničku bazu. 

Iz HGSS-a mole berače gljiva da se prilikom odlaska u šumu adekvatno opreme, da se ne upućuju sami te koriste šumske ceste i puteve kako se ne bi izgubili i time izbjegli moguće nezgode koje nastaju uslijed kretanja na zahtjevnim terenima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • angeloo 17.09.2017.

    Jel imao dozvolu za branje gljiva?

  • 17.09.2017.

    Važno je da se sve završilo sretno!

  • Franz von Drkensson 17.09.2017.

    Pao preko gljive

Komentiraj...
Vidi sve komentare