To je to što me zanima!

"Perković je direktno upleten u ubojstvo Stjepana Đurekovića"

Njemačka: Podsjetimo, Perkovića i Mustača se tereti za sudioništvo u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića u Wolfratshausenu 1983.
Vidi originalni članak

Hrvatski emigrant Petar Penava svjedočio je pred Višim zemaljskim sudom u Muenchenu protiv Zdravka Mustača i Josipa Perkovića u slučaju ubojstva hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića.

On je optužio Perkovića da je direktno sudjelovao u ubojstvu Đurekovića u Wolfratshausenu 1983., javlja HRT

Penava je ispričao kako mu je Krunoslav Prates 1981. naložio da nazove Njemačku novinsku agenciju dpa i kaže da je HRB, odjel Bruno Bušić Paris izveo ekplozivni napad na tiskaru Schulze na jezeru Starnberg. Kasnije je otkriveno da je odjel Udbe u Zagrebu pripremio atentat na tiskaru, a atentat su izvršili pripadnici Udbe Branko Traživuk i još jedan Srbin, koji je bio specijalist za isključivanje alarma, rekao je Penava.

- Kasnije je Perković u jednom intervjuu ubojstva emigranata opravdavao tvrdnjom da se radi o teroristima. U istom intervjuu Perković je priznao da su nakon toga ubijeni hrvatski emigranti Mate Kolić u Parizu, Ante Kosić u Munchenu, Stanko Nižić u Zuerichu, a Luka Kraljević je teško ozlijeđen. Ti su ljudi ubijeni nakon što im je Udba podijelila eksploziv ukraden u Švicarskoj - kazao je Penava. 

Penava je proteklih godina u više navrata u medijima govorio o tomu kako su ga "Udba, tj. Perković osobno htjeli likvidirati" i spriječiti ga da svjedoči.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • dom2 15.04.2015.

    Sad će sve ovisiti o Perkoviću dali će se udbaška hobotnica raskrinkati i u Hrvatskoj jer ipak spas su pronašli u Hrvatskoj uz pomoč Ustava i Zakona RH.

  • suza13 14.04.2015.

    isto mu je bija u bolnici doma ili u zatvoru ovi je odzivia svoje

  • _lijepa hrvatska_ 14.04.2015.

    Naravno da je, zločinac bio i ostao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare