To je to što me zanima!

Spasili Čehinju s dvije curice: 'Bile su na SUP dasci, bura ih je odnijela 2 kilometra od obale'

Bile su na dasci za veslanje (SUP) i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal. Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula, pričaju svjedoci
Vidi originalni članak

Zahvaljujući brzoj reakciji Ante Ćapina iz Promajne i gosta Andrzeja Blaszczaka, jučer u popodnevnim satima spašena je majka s dvoje djece u dobi od 3 i 5 godina.

Što se događalo i kako je sve završilo ispričao je za portal Makarska Danas Ćapin koji je još uvijek pod dojmom akcije spašavanja.

- Jučer popodne na udaljenosti od oko 2 km od obale, ispred lučice u Promajni, moj gost Andrzej Blaszczak i ja spasili smo s njegovim gliserom majku s dvoje malodobne djece. Bile su na dasci za veslanje (SUP) i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal. Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut - priča Ćapin.

- Drugi ljudi su gledali u pravcu mora i vidio sam malu crnu točku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču. Viknuo sam Andreju “brzo pali gliser” i u tom trenu je vidjevši nas doplivao i taj čovjek koji je rekao da mu je na dasci žena i dvi male curice. Prošlo je par minuta dok ih nismo uočili u vjetrovitom i valovitom moru - nastavlja.

- Kad smo došli blizu njih brzo smo ih podignili u gliser i polako se probijajući i kroz velike valove i jaki vjetar vratili nazad u lučicu. Tek mi se sad vratio život. Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obe curice. A sretni tata je ljubio sve tri kad su se ukrcale u gliser - ispričao je Ćapin kojega je otac spašenih djevojčica počastio bocom vina.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • draga lalić 06.09.2023.

    Sumrak novinarstva ! I 24 sata, kao i Večernji, kao digitalni papagaji, odnosno nekad je postojao izraz 'indigaši', samo copy-pasteali tekst s Makarske danas sa svim pogreškama. Pa su tako i u 24 sata oni 'podignili' majku i djevojčice na gliser, nisu ih podignuli, bile su njih 'obe' ne obje, te su bile 'dvi' curice, ne dvije...... Tko je vidio da treba koristiti književni jezik u pisanju. Očito su taj kolegij na fakultetu preskočili, prespavali. A, možda je kolegij ukinut. A, možda uopće nisu vidjeli fakulteta, iako se te riječi uče u osnovnoj školi. Živjeli !

  • ilmare 06.09.2023.

    Ma ,zašto sam odmah pomislila na Čehe ? Dobro su prošli ....

  • ZUKIZUKIZUKI 06.09.2023.

    Krenule na Velebit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare