To je to što me zanima!

Spasili planinara koji si je nožem teško ozlijedio nogu

Planinar M.N. (34) obilno je krvario, a do dolaska GSS-ovaca bio je pothlađen. Oni su ga spustili s Velebita. Planinara su odmah prevezli u bolnicu
Vidi originalni članak

Pripadnici HGSS-a iz Gospića krenuli s Velebita su u subotu oko 13 sati spašavati planinara M.N. (34). On je s još troje prijatelja planinario po Velebitu. Ispod vrha Badanj on je zakoračio na stijenu, a nož koji je imao sa sobom probo mu je bedro. U pomoć su mu odmah priskočili prijatelji. Rana je obilno krvarila. Dok su GSS-ovci došli M.N. je već bio dosta pothlađen zbog snježnog nevremena. Spasioci su ga spustili po mećavi s planine. Ozlijeđenog planinara prevezli su u gospićku bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • user_43655 05.01.2010.

    Pokušat ću ukratko, ne osvrćući se na komentrare pojedinaca iznjeti činjenice o mojoj nezgodi na Velebitu. Radilo se o planinarskom pohodu četvero iskusnih planinara (više od 15 godina planinarskog iskustva, izvrsno poznavanje Velebita) od kojih smo troje liječnici (utreniranih u tehnici ALS naprednog održavanja života), bili smo adekvatno opremljeni i racionalno smo sagledali vremenske uvjete na Velebitu u tom trenutku, bespredmetno je raspravljati o tome dali sam vitlao nožem i glumio Ramba..ali spomenuti ću bio fiksiuran na remenu planinarskog ruksaka i služio je isključivo za otkrivanje tad već snijegom prekrivenih vertikalnih markacija. Nezgode su nešto što se dešava i naša su svakodnevica, s posljedicama istih susrećemo se u sportu kao i profesionalno stoga smo pozvani da argumentirano o tome govorimo. Teže posljedice izbjegnute su isključivo zbog prethodno navedenog uz nesebičan angažman Gospićkog GSS-a. Svaki zdrav um nije sklon optuživanju unesrećenih.

  • user_43655 05.01.2010.

    Zanimljivo je kako se uvredljive poruke i neiformirani komentari puštaju na forum dok se jasno iznošenje činjenica ("iz prve ruke") blokira. To je novinastvo zasnovano na činjenicama ili "žuti tisak"?

  • user_43655 05.01.2010.

    Mislim da neinformiranost, nesvjesnost svojih intelektuaknih limita i nepoznavanje materije o kojoj se raspravlja ne pridonose ničemu dobrom. Nitko nije našao shodnim komentirati izuzetnu ažurnost i požrtvovnost GSS-a (vj. jer iz dobar dio niti nezna tko su ti ljudi, i čime se točno bave) ali su apsolutno kompetentni komentirati sam događaj. Nikako se ne slažem da se polaninarstvo procjenjuje samo kroz prizmu nezgoda koje se desavaju. Upitan je um osobe koja pomaganje unesrećenom dovodi u pitanje zbog biolo čega a posebno zbog načina i mjesta gdje se nezgoda desila. vjerujem da se zato neki bavim poslom kojim se bavimo a drugi su tu da parazitiraju i otežavaju nam rad zbog intelektualnom biću nepoznatih razloga. Još jednom veliko hvala GSS-u i ostalim članovima moje skupine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare