To je to što me zanima!

Spasili se jer su iskakali iz aviona prije nego je planuo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Indija: Avion se raspao pri slijetanju u Mangalore. Preživjelo je 7 ljudi. Kažu da su iskakali iz olupine trenutak prije nego je planula. 159 je poginulih
Vidi originalni članak

Avion Air India Expressa srušio se u subotu ujutro pri slijetanju u indijski grad Mangalore. Tešku nesreću preživjelo je sedam ljudi, koje su u teškom stanju prevezli u lokalnu bolnicu. Poginulo je najmanje 159 putnika i članova posade. Neki od preživjelih za CNN su rekli da su iskakali iz raspadnutog aviona, samo nekoliko trenutaka prije nego se pretvorio u buktinju. Prije pada su navodno čuli zvukove kao da je eksplodirala guma.
- Čuo se jak udarac. Potom je avion otišao u stranu prema stablima. Kabina se napunila dimom. Zapleo sam se među kablove, no uspio sam se izvući - rekao je Umer Farooq. On je zadobio opekline po nogama, rukama i licu.
Putturismail Abdulla (32) izašao je neozlijeđen iz stravične nesreće. Nakon što je iskočio iz aviona, od straha je bez prestanka hodao pola kilometra.

NA MANGALORE SE TEŠKO SLIJEĆE, VIDLJIVOST BILA LOŠA
Boeing 737 je letio iz Dubaija, a pri slijetanju oko 6.30 sati je promašio pistu, pao u dolinu i zapalio se. Avion se raspao u šumskom području. U vrijeme nesreće vidljivost je bila oko šest kilometara, a navodno je padala slaba kiša. Potragu na mjestu nesreće otežavaju brdovito i šumsko područje te dim iz aviona. Spasitelji su s mjesta nesreće izvukli 127 tijela. Zračna luka u Mangaloreu smještena je na vrhu brda, a na kraju piste je šumovita dolina. Analitičari kažu da slijetanje u Mangalore predstavlja izazov za pilote, piše BBC.
Iz kompanije su rekli da su među putnicima bili samo indijski državljani. Velik broj ljudi vraćao se s poslova u Dubaiju. Među njima je bilo 19 djece i četiri bebe. Pilot, Britanac srpskog podrijetla, F. Glušica i indijski kopilot poginuli su u nesreći. Pilot prije nesreće nije javio da ima nekih problema s avionom. Air India Express je niskotarifni dio tvrtke Air India. Zadnja velika zrakoplovna nesreća u Indiji bila je u Patni 2000. godine. Tad je u padu Boeinga 737 poginulo 50 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mayhem26 22.05.2010.

    Padaju na sve strane ko komarci poslije špricanja,ali je i dalje avion najsigurnije prijevozno sredstvo.....da.....baš......................

  • CHUPACHABRA 22.05.2010.

    zakaj se nisu furali u vlaku,ili aftobusu.nije avion jeftin da ga samo tak polupaju

  • serpentine 22.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare