To je to što me zanima!

Spasili smrznutu rodu i dali joj sobu jer je Zoo ne može primiti

Ptica je bila u jako lošem stanju i nije mogla letjeti. Obitelj Šapina dat će joj dom do proljeća jer je zoološki vrt u Osijeku ne može primiti. Smjestili su je u sobu
Vidi originalni članak

Mještani slavonskog Crnog Sela u općini Velika Kopanica spasili su život promrzloj ptici. Djevojčice su se u nedjelju igrale u dvorištu i vidjele rodu koja je tamo sletjela. Bila je promrzla i izgladnjela te nije imala snage letjeti. Susjedi su rodu unijeli u kuću kako bi je zagrijali.

- Kad smo je stavili pored peći, s rode je počeo otpadati led. U tako je lošem stanju bila. Isprva nije mogla ni jesti. Ali već nakon 15 minuta ptica se ugrijala i bilo joj je bolje - ispričala je Anđelka Šapina, koja je fotografirala spašavanje rode.

Obitelj Šapina nazvala je zoološki vrt Ruščica kraj Slavonskog Broda. Pitali su što joj smiju dati da jede. Nahranili su je sirovom piletinom i dali joj vode. Roda će do proljeća ostati kod obitelji jer je zoološki vrt ne može primiti. U praznu sobu stavit će sijeno i vjeruju da će joj ondje biti dobro.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • gđa78 06.02.2012.

    Lijepo da su je spasili i udomili,kad već u gradu u zoo-u nema mjesta...

  • zdrawe 06.02.2012.

    ima jos u ovoj hrvatskoj koji vrijede vise od drugih..i to dokazuju.. svaka vam cast..

  • tatamlata 06.02.2012.

    Jadna ptica nije otisla na jug :( Malo sale: iscrpila ju hladnoca kad je nosila bebu u ono snijegom zameteno selo kod Imotskog ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare