To je to što me zanima!

Spasio ih bager: Devet radnika Cesta Sisak je ozlijedila mina

Radnici su u četvrtak bagerom kod Petrinje naišli na eksplozivnu napravu koja se aktivirala. Devet radnika zatražilo je pomoć liječnika. Srećom, lakše su ozlijeđeni
Vidi originalni članak

Devet radnika Cesta Sisak zatražilo je liječničku pomoć. Oni su radili na makadamskoj cesti u Petrinji u četvrtak ujutro. Bagreom su naišli na nepoznatu eksplozivnu napravu koja se aktivirala. Radnici su lakše ozlijeđeni. Uglavnom je riječ o lakšim ozljedama sluha zbog detonacije te kamenja i šrapnela. Neke su zbrinuli u Domu zdravlja Petrinja, a neke u Općoj bolnici Sisak. Liječnici su sve radnike kasnije pustili kućama. Kako se doznaje od težih ozljeda spasio ih je bager iza kojeg su se zaklonili. 

- Najvažnije je da nije nitko stradao, a na mjerodavnima je da utvrde kakva je to naprava i otkuda na tom mjestu - kazao je Duško Čaušević, direktor Cesta Sisak. Od predstavnika tvrtke doznali smo kako je bager nabavljen na leasing, a osiguranje ne obuhvaća oštećenja izazvana eksplozivnim sredstvima. 

Netko je minu bacio

Kako se doznaje iz Hrvatskog centra za razminiranje, područje na kojem je bila eksplozija ne navodi se kao minski sumnjivo područje, dok je područje s lijeve strane makadama razminirano zbog vodovoda. Pretpostavlja se da je netko bacio minu. Zadnjih mjeseci policija je našla više puta mine i streljivo na poljima i uz rijeke, a Petrinjci se sjećaju i da su prije nesavjesni građani odlagali bombe u kutijama. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare