To je to što me zanima!

Spasio je muškarca iz buktinje: 'Zakrio sam ga svojim tijelom'

Vlasnik kuće pokušavao je na balkonu ugasiti plamen koji se širio krovištem. Tihomir ga je na vrijeme primijetio i zaštitio svojim tijelom. Na sreću, prošao je bez ozljeda...
Vidi originalni članak

Došao sam u pravom trenutku, rekao nam je Tihomir Kunek (40), vatrogasac koji je spasio život čovjeku u Petrovoj ulici u Zagrebu kojem je u nedjelju gorjelo krovište.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kad smo došli na mjesto intervencije ugledali smo vlasnika kuće koji se nalazio na balkonu i pokušavao samostalno ugasiti krovište. U tom trenutku krenuli smo s pripremom za gašenje. Izašao sam k njemu i prekrio ga svojim tijelom. Taman nakon toga plamen je počeo izlaziti van kroz prozor tog balkona - ispričao nam je ukratko.

Vlasnik kuće je, zahvaljujući hrabrom vatrogascu Tihomiru, ostao živ jer bi ga u suprotnom "progutao" plamen koji je buknuo s tavana kuće i proširio se na krovište.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nije bio opečen, nije se nagutao dima tako da, eto, uspjeli smo u pravom trenutku reagirati - rekao je.

Gospodin je, priča, tada bio u šoku i vjerojatno nije bio svjestan kakva mu opasnost prijeti. No, ovakve situacije vatrogascima su svakodnevica. 

BRZA AKCIJA Zagreb: Gorio krov u Petrovoj ulici, gasitelji izvukli čovjeka

- Imamo sreću što je intervencija bila tijekom dana, ali često bude takvih situacija u noćnim satima gdje su ljudi na spavanju. Ne otkriju na vrijeme da se radi o požaru i onda ih često moramo spašavati - rekao je.

Vatrogasci pritom ne razmišljaju je li i njihov život u opasnosti. 

- To dođe kasnije. Kad smo na terenu sve odradimo sigurno, ali bez razmišljanja jesmo li mi u tom trenutku ugroženi. To je naše iskustvo, naš odabir posla, naš trening... - rekao je. Nakon dva destetljeća u ovom poslu, Tihomir ne može zamisliti da radi nešto drugo. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • domoljub029 15.01.2018.

    Svaka čast takvim Vatrogascima,,,to su heroji

  • Univerzum 14.01.2018.

    nema potrebe da od čovjeka radite heroja jer je ipak samo radio svoj posao.

  • Cipelcug 14.01.2018.

    Bravo za vatrogasce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare