To je to što me zanima!

Spasio od smrti kolegu, a sam preminuo od trovanja

Darko Aleksić i Miroslav Pilinger ispumpavali su septičku jamu. Aleksić je sišao u jamu za kolegom i spasio ga od sigurne smrti. No on je preminuo
Vidi originalni članak

U obiteljskom dvorištu Darka Aleksića (41) u Virovitici u ponedjeljak poslije 18 sati odvijala se prava drama. U ovim krajevima uobičajeno pražnjenje septičke jame, zbog nedovoljne opreznosti, pretvorilo se u tragediju koja je odnijela jedan život, a još jedna osoba nalazi se u životnoj opasnosti. Vlasnik obiteljske kuće Darko Aleksić, zaposlenih virovitičkog HEP-a prvi dan u Virovitici bez kiše želio je iskoristiti za ispumpavanje septičke jame koja se nalazi pored kuće. Pozvao je u pomoć Miroslava Pilingera (36), pa su u septičku jamu pustili cijevi od traktorske cisterne i započeli s ispumpavanjem. Prema neslužbenim izvorima Pilinger je, zbog za sada nepoznatog razloga, uz pomoć ljestava sišao u septičku jamu, a nakon što se nije pojavljivao u nju je ušao i Aleksić koji je, kako doznajemo, Pilingera zatekao u besvijesnom stanju, te ga je nekako uspio izgurati kroz uzak otvor na površinu. No, kako se sumnja, Aleksić se i sam nagutao otrovnih plinova, te se nije uspio izvući. Pilingera na površini i Aleksića u septičkoj jami pronašli su ukućani i pozvali pomoć. Na žalost Darku Aleksiću nije se više moglo pomoći jer je preminuo od, kako se sumnja, trovanja ugljičnim dioksidom i od gušenja. Miroslav Pilinger (36) prebačen je u Opću bolnicu Virovitica i još je u kritičnom stanju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Letva 10.06.2008.

    Žao mi je obojice, ali kada će ljudi shvatiti da se ne treba raditi posao za koji nisi osposobljen. Plati i bit će ti urađeno. Ovako je izgubljen jedan život, a možda i drugi a život nema cijene.

  • LEILA 10.06.2008.

    STRASNO,TESKO JE NESTO RECI AL APELIRAJMO NA GRADSKE KANALIZACIJE

  • baketina 09.06.2008.

    Nema većeg djela nego položiti život za prijatelja ili bližnjeg.Počivao u miru Božijem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare