To je to što me zanima!

Spasioci izvukli sovu ušaru od čak 70 cm iz ventilacije

Stanari okolnih zgrada pozvali su spasitelje na nesvakidašnju intervenciju nakon što su ugledali sovu ušaru zarobljenu u tijesnom odvodu...
Vidi originalni članak

Pripadnici splitskog HGSS-a spasili su u utorak ujutro sovu ušaru zaglavljenu u ventilacijskom otvoru ispod razine ceste u Goričkoj ulici.
- Momci su imali velikih problema izvući je odatle, jer se opirala, grebala i kljucala - rekao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Zaštitili su ruke i nakon duže borbe u tijesnom prostoru uspjeli su izvući pticu. Sovu je od spasitelja preuzeo Ivica Lolić, stručni savjetnik Zavoda za orintologiju. Kaže da sove često dolaze u gradove u potrazi za plijenom, no ovakav slučaj ne pamti.
- Vjerojatno se zavukla u odvod prateći golubove, a poslije nije mogla izaći - pretpostavlja Lolić. Sovu visoku 70 centimetara i s rasponom krila od metar i pol orintolog je u kavezu odnio kući. Tamo će je pregledati i ustanoviti je li sposobna za povratak u prirodu. Ukoliko joj bude potrebno liječenje, Lolić će je poslati u sokolarski centar u Šibeniku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • prljavi mile 25.05.2010.

    Ova predivna sova ima ljepše obrve od udbas-ha Mesića! :D

  • vanbračna kći 25.05.2010.

    To i ja kažem. Neka zagrepčani vide kako izgleda sova i kako je spašavaju :-)

  • drug Tito_1 25.05.2010.

    Bravo za spasioce, lijep članak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare