To je to što me zanima!

Specijalizant Vinogradske ima koronu: 160 radnika u izolaciji!

Specijalizantov nalaz pokazao se pozitvnim prije pet dana. Odmah su testirani i svi pacijenti na Zavodu, kaže ravnatelj, no srećom, testovi pacijenata su negativni..
Vidi originalni članak

Mladi specijalizant sa Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na korona virus, i sada je zbog toga 160 zaposlenika bolnice u samoizolaciji, potvrdio nam je ravnatelj Vinogradske prof.dr. Mario Zovak.

JOŠ 38 ZARAŽENIH, 418 UKUPNO Beroš pobjesnio: Neki liječnici prikazuju lažno stanje opreme!

Specijalizantov nalaz pokazao se pozitvnim prije pet dana. Odmah su testirani i svi pacijenti na Zavodu, kaže ravnatelj, no srećom, testovi pacijenata su negativni. Kao što smo spomenuli, u izolaciji je sada čak 160 zaposlenih, po preporuci epidemiologa, jer su se uzeli u obzir svi mogući kontakti s mladim liječnikom. Ipak, ravnatelj kaže da bolnica normalno funkcionira, a u pomoć su im došla dva liječnika i osam sestara iz Kliničke bolnice Dubrava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije posve sigurno gdje se mladi specijalizant zarazio, s obzirom da je epidemija došla u fazu kada nije više riječ o pojedinačnim slučajevima za koje se sigurnošću moglo utvrditi gdje su došli u dodir s virusom. Zna se samo da je mladi liječnik prije nekog vremena bio u kontaktu sa zaraženim liječnicima iz KB Dubrava.

- Istina, veliki je broj zaposlenika sada u samoizolaciji, no s obzirom da smo maksimalno smanjili broj hladnih prijema, imamo dovoljno osoblja. Situaciju sa Zavodom za dijalizu već smatramo riješenom. Ujedno, organizirali smo kompletno bolničko osoblje u dva tima, na način da jedan tim radi dva tjedna, a drugi je za to vrijeme kod kuće. Zbog takve organizacije imamo drugi tim sada spreman da preuzme posao od ekipe koja je posljednjih dana bila u bolnici – kaže prof.dr. Zovak.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • POTPEC 25.03.2020.

    Nije mi jasno zašto se medicinsko osoblje ne testira svaki, ili svako drugi dan. Ovako dok se otkrije ko je od njih pozitivan, oni sami nesvjesno zaraze još najmanje 2.do 3.osobe.

  • meri96 25.03.2020.

    Neznaš više tko koga liječi i tko nije zaražen. Ode sve u..

  • 25.03.2020.

    E pa nazdravlje

Komentiraj...
Vidi sve komentare