To je to što me zanima!

Specijalna policija na Rab došla je trajektom: 'To je uobičajeno'

Tijekom postupanja policije u nedjelju na Rabu pripadnici specijalne policije na otok su zajedno s ostalim putnicima bili prevezeni putničkim trajektom, što je začudilo mnoge prisutne na trajektu
Vidi originalni članak

Ovakav je prijevoz policije uobičajen, jer imamo plovila, ali ne možemo prevesti svu opremu i vozila tim plovilima. Ne možemo na policijski gliser staviti vozilo, automobil ili kombi koji policija koristi u intervenciji. Čak se za takve stvari mogu uvesti i izvanredne trajekte linije, ali u ovom slučaju specijalci su vjerojatno došli u trenutku kada je trajekt isplovljavao tako da su stigli na redovnu liniju. Da su, recimo, išli u potragu za počiniteljem, nisu to mogli gliserom, za to im treba vozilo. To je uobičajena i jedina normalna situacija, rekla je Helena Biočić iz glasnogovorništva MUP-a za Dnevnik.hr.

Snage reda iz Zagreba, pojasnili su dalje, do mjesta iz kojeg je isplovio trajekt došle su policijskim vozilima. Kad se radi o takvim akcijama na otocima, kazala je Biočić, u njihovoj policiji nemaju ni opremu ni vozila potrebna za tu vrstu postupanja pa mora postojati način da se tamo dođe.

Podsjetimo, u nedjelju ujutro stanovnici Barbata čuli su pucnjeve. Potom se otkrilo da je Srđan Smojver (48) koji je živio na prvom katu kuće odakle su se začuli pucnjevi ubio muškarca s prvog kata, psihijatra Sinišu Rakića (51). Supruga ubijenog bježeći je skočila s balkona te je teško ozlijeđena helikopterom prevezena u riječku bolnicu i izvan je životne opasnosti. Na teren su izašle i specijalne postrojbe iz Rijeke i Zagreba te su pregovori trajali do večernjih sati. Oko 19.25 napadač se ubio detonirajući bombu.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • SamoJedanPoljubac 04.07.2017.

    Ne,to uopce nije uobicajeno.Zasto onda uopce postooji helikopterska jedinica MUP-a??Onako malo za naslikavanje?Totalna nesposobnost rukovodecih u MUP-u.Dok decki na terenu uistinu daju sve od sebe i rade svoj posao najvise sto mogu,oni na rukovodecim pozicijama ocito cine sve da obezvrijede njihov rad.I to nije nesto novo,tako se to radi vec godinama.Ma nema ministra do Jarnjaka!Najbolji ikad ministar unutarnjih poslova!Nakon njega sve sami nesposobnjakovici.Cudi me da Janjic ovo tolerira.

  • ilijesiilinisi 04.07.2017.

    postrojbe specijalne policije su išli trajektom na hitnu intervenciju,ma super,a helikopteri im služe za što,za vježbu?!Pa zna se što je specijalna policija i gdje se koriste njihove vještine i u kakvim situacijama i da trebaju stići u što kraćem vremenu na mjesto događaja.

  • Lorainne 04.07.2017.

    I dobro, nije nikakva sramota sto su isli redovnom linijom...bitno da su stigli na odrediste...pojedinci stvarno pretjeruju, da se je dizao helikopter opet bi kmecali..sta god naprave, uvijek neko negodovanje...trebalo bi vas poslati tako da vec jednom zasutite....

Komentiraj...
Vidi sve komentare