To je to što me zanima!

Speleolog (54) pao u špilji Vela Peć, preminuo je od ozljeda

U nedjelju ujutro iz špilje Vela Peć na području Učke izvučeno je tijelo preminulog člana Speleološkog društva Gračišće koji se okliznuo i pao. Nije mu bilo spasa
Vidi originalni članak

HGSS-vci iz Pule u subotu oko 22 sata dobili su poziv u pomoć teško ozlijeđenom 54-godišnjem muškarcu koji se s kolegama nalazio u špilji Vela Peć kod Bresta ispod Učke. Odmah po dojavi u akciju se uputilo šestero gorskih spašavatelja HGSS Pula i speleolog iz SD Istra.

Naime, trojica članova Speleološkog društva Gračišće tijekom večeri ušla su u špilju Vela Peć kako bi  napravili nekoliko fotografija, međutim jedan od njih se pokliznuo i pao pri čemu se teško ozlijedio. 

Putem prema špilji spašavateljima je stigla informacija da je unesrećeni preminuo te su spašavatelji uz pomoć vatrogasaca, nakon izvršenog policijskog očevida, izvadili tijelo iz špilje. Akcija je završila u 4.30 sati, objavio je HGSS. 

Spasili planinara u NP Paklenica

Nesretni planinar (52) u petak pokliznuo se u blizini planinarskog doma i pao, pri čemu se ozlijedio i nije se mogao samostalno spustiti do ulaza u NP Paklenice. Okupilo se osmero gorskih spašavatelja koji su krenuli u akciju. Nakon pregleda i pružanja prve pomoći te zbog sumnje na ozljedu kralježnice i lošeg fizičkog stanja unesrećenog, u pomoć je pozvan helikopter HRZ-a. Helikopter ga je prebacio do hitne pomoći u Starigradu te je dalje upućen i zadarsku Opću bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • najiram 10 06.01.2013.

    hitno zabraniti dalje pentranje po podzemlju i onečiščenje istog. zabraniti bilo kakve aktivnosti u spiljama jer se narušava tisučljetni mir istog sučut porodici.

  • snajperista21st 06.01.2013.

    Speologija je uzbudljiva i opasna..... Pa logično, ako nije opasno nije ni uzbudljivo.....

  • bezinspiracije 06.01.2013.

    Tužno. Lijepo - zanimljivo zanimanje za baviti se u životu, ali očito nažalost i opasno. Počivao u miru. Sućut obitelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare