To je to što me zanima!

Splićani se na Svetog Duju častili paellom na ribarnici

Prvi put i gradonačelnik Zagreba Bandić došao je na proslavu blagdana Sv. Dujma, zaštitnika Splita. Osim slavlja, blagdan su obilježili prosvjedi
Vidi originalni članak

Nakon procesije na kojoj je sudjelovalo više desetaka tisuća ljudi i svečane mise Bandić je, sav euforičan i oduševljan, rekao:
- Sve je prekrasno, oduševljen sam! Ovo izgleda kao da je sam sveti Duje sve organizirao! Idem sad na Zrinjevac, žurim - brzoplet je bio Bandić jer se zapravo uputio na sajam cvijeća u Dioklecijanove podrume. Najviše splitskog puka ipak se skupilo na ribarnici, gdje je kuharska udruga organizirala "Feštu spize i pića". Podijelilo se gladnom narodu čak pet tisuća porcija paelle, mediteranskog specijaliteta kuhanog od kombinacije mesa i ribe.
Osim slavlja, splitski blagdan su obilježila dva prosvjeda. Građanska inicijativa Splita najavila je zviždanje na Rivi kojim bi iskazali nezadovoljstvo gradonačelnikom i rivom, no taj prosvjed je propao jer im se građani nisu pridružili. Ipak, nekoliko stotina splitskih studenata okupilo se s transparentima i vijencem namijenjenim Studentskom zboru. U svom tihom prosvjedu pozvali su sv. Duju da se moli za njih te prozivali mrski im Studentski zbor. Na dvadesetak minuta zatvorili su promet ispred zgrade Rektorata, a rektor Sveučilišta Ivan Pavić rekao je kako smatra da je dio studentskih zahtjeva opravdan, ali da po njemu prosvjedi nisu potrebni.
- Prosvjed ne priliči, barem ne danas, kad slavimo Sv. Duju! I ne čudi me što je ovako mali odaziv studenata, jer ovaj prosvjed nije znak solidarizacije sa zagrebačkim studentima, već se želi dobiti pet minuta slave - kazao je Petar Rizović, predsjednik Studentskog zbora u Splitu.

'KRŠĆANI, NE DAJTE SE KUHATI U POLITIČKOM LONCU'
Ne dajte se, kršćani, skuhati u političkom i medijskom loncu!, poručio je s propovjedaonice Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, koji je predvodio svetu misu na splitskoj rivi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lois 07.05.2008.

    riva je katastrofa,a tehno beton je porozan i extra zasran pošto je kao bijeli,nosači su kao u brodogradilištu i uopće se nisu uklopili u vizuru grada..jedino su klupe neloše.......stara je bila takva kakva je bila ali sigurno s više duše....

  • Splićo 07.05.2008.

    Meni nije jasno zašto napadaju novu Rivu,zar je ona stara i smrdljiva uistinu bolja od ove,ma dajte ljudi...mislim umirovljenici...sad barem imate ugodnije klupe za cijelodnevna odmaranja! :) Čestitke mojim sugrađanima...

  • nina25 07.05.2008.

    tko je pisao ovaj clanak,trebao bi znati,da se nadbiskup zove Ratko Perić,a ne Bozić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare