To je to što me zanima!

Split: Baldasar i na Praznik rada o partizanima i ustašama

Na Marjanu se podijelilo dvije tisuće porcija graha. Sve je planulo. Gradonačelnik Ivo Baldasar nada se da će se prestati pričati o ustašama i partizanima...
Vidi originalni članak

Tisuće Splićana natiskale su se na plato pored Zoološkog vrta na Marjanu gdje se  tradicionalno slavio Prvi svibanj. 

Kuhar Miro Bogdanović i njegova ekipa iz Udruge mediteranskih kuhara brzinski su podijelili dvije tisuće porcija graha, no i dupla količina bi zasigurno planula. Proslavu je i ove godine organizirao Savez samostalnih sindikata Hrvatske, u čije je ime govor održao Zoran Kačić. 

- Poslodavci i Vlada zajedno ugnjetavaju radnika, koji je rob i radi po 17 mjeseci bez plaće. Zakonodavac donosi zakone koji ne idu na ruku radnicima, uskraćuju njihova prava do te mjere da radnici padaju u očaj, ne rade, a bijeda i siromaštvo samo jačaju - kazao je Kačić. 

Među građane se popeo i gradonačelnik Ivo Baldasar i istaknuo kako Split ima iznimno dobre odnose sa sindikatima, jer bi i gradu i njima na prvom mjestu trebala biti borba za radna mjesta. Baldasar nije mogao odoljeti da i ovom prigodom spomene partizane i ustaše. 

- Sve političke dileme, ideološke probleme, prepucavanja o ustašama i partizanima treba prepustiti znanstvenicima, povjesničarima i sociolozima. Mi političari bi se trebali isključivo baviti otvaranjem novih radnih mjesta i čuvanjem postojećih -  poručio je Baldasar s Marjana.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • leoirex1 03.05.2015.

    Kao, on se nada da će prestati priče o ustašama i partizanima, a on i njegovi stalno izmišljaju takve priče.

  • antijugoslavencina 02.05.2015.

    Orjunas i svercer manistrom ce nam to lijepo objasniti. Kerum je za tebe "intelektualac"!

  • SilikoniralaSiSe 02.05.2015.

    partizani i ustaše to samo neuk čovjek spomine jer se zna da ih nema odavna,ja državu dijelim na one koji joj žele dobro i oni koji joj žele zlo a Baldasar želi zlo čim je u nekoj od stranaka HDZ ili SDP isti ku***,tu sva priča prestaje neka jede grah i ovako ga odavna nije okusio a i di bi sa tim novcima što dobije i svaki dan mu je praznik rada ko i ostalim uhljebima

Komentiraj...
Vidi sve komentare