To je to što me zanima!

Split: Pomorci prosvjeduju zbog beneficiranog staža

Pomorci traže izmjene Pomorskog zakonika da bi mogli ostvariti prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranje te žele i beneficirani radni staž...
Vidi originalni članak

Sindikat pomoraca okupio je u subotu ujutro u splitskoj gradskoj luci 150 članova na prosvjedu na kojem su najavili blokadu luke ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima. Pomorci traže izmjene Pomorskog zakonika kako bi mogli ostvariti prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranje te žele i beneficirani radni staž. Moreplovci smatraju da bi u mirovinu trebali otići s 55 godina starosti. Taj zahtjev podupiru radom u ekstremnim uvjetima i dobnom granicom nakon koje teško konkuriraju na svjetskom tržištu radne snage.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dejanr 19.06.2010.

    promjenite posao,zar vas netko tjera da budete pomorci...

  • inter11 19.06.2010.

    Dejanr a zašto ti nebi promjenio posao,ako si završio npr.za automehaničara pa da odeš malo za smetlara ili na placi trgovcem radit.Ako sam ja završio pomorsku,nastojat ću da radim u struci.

  • inter11 19.06.2010.

    Država na sebe ne uzima obavezu da će mi nać posao ako ga nemam,ali ako ja kako pomorac ne napunim 183 dana na brodu u godini dana moram platit porez,a našu državicu jako zaboli kurac oče me ukrcat ili ne,imam li ja posao ili ne.Samo me deru a nikad ama baš nikad mi nisu ništa olakšali niti ponudili bilo šta što bi me motiviralo ić na brod.Koja jadnoća!

Komentiraj...
Vidi sve komentare