To je to što me zanima!

Split: Tri kamatara od sedmero žrtava izvukla oko 600.000 kn

Kamata im je bila od 15-20 posto. Udarali su kamatu na kamatu, pa su dugovi rapidno rasli. Dužnike su vozili u gepeku, stavljali im pištolj u usta i pucali kraj nogu
Vidi originalni članak

Splitska policija je kazneno prijavila trojicu muškaraca zbog 'reketiranja' sedmero žrtava od kojih su u posljednje dvije i pol godine 'iskamčili' oko 600 tisuća kuna. 

Vođa skupine je bio Ivan G. (31), a pomagali su mu Danijel R. (27) i Henrik J. (22). Svi su otprije dobro poznati policiji. 

Trojac je iskoristio financijske probleme u koje su njihove žrtve upale pa su im posuđivali novac uz mjesečnu kamatu od 15-20 posto. Ukoliko bi kasnili s plaćanjem udarali bi im kamatu na kamatu, pa su dugovanja rapidno rasla i postajala sve teža za vraćanje. 

Kako bi pospješili naplatu, dužnike su vozili u gepeku, stavljali im cijev pištolja u usta i pucali kraj nogu. 

Policija je kamatare privela na ispitivanje u Državno odvjetništvo.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • tommy lee 05.06.2012.

    Ovu troicu bi ja javno obisija u ovom slućaju na srid rive , za primjer ostaloj stoki istog poslovnog zvanja , sve su to papci !!!! e da i nebi me pekla savjest .

  • febox 05.06.2012.

    Dali je kamatarenj zabranjeno?

  • VRBA70 05.06.2012.

    Za takva djela treba izglasati kaznu zatvvora od 40 godina. Pa bi mnoge čelave barabe prije nego se počnu time baviti raznislile dali se isplati il ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare