To je to što me zanima!

Splitska Hvidra traži od Bajića da istraži postupanje Mesića

Pokušat ćemo s narodom, studentima i inteligencijom napraviti novo "hrvatsko proljeće", kazao je dopredsjednik Ivan Lela. Apelirao je na jedinstvo svih u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Pozivamo glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da istraži postupanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića glede dilanja brijunskih transkripata, odnosno da istraži je li prekršio Zakon o zaštiti tajnosti podataka i Ustav - kazao je Mario Tomasović, predsjednik Hvidre Split.

Čelnici Hvidre ističu da su naši generali potpuno nevini sramotno odvedeni u Haag, gdje im nije mjesto, te da su temelj kvazipresude famozni brijunski transkripti nezakonito dostavljeni u Haag.

- Zastrašujuća presuda logična je posljedica nezakonitih radnji i silnog dodvoravanja određenim centrima moći, poručuju čelnici splitske Hvidre.

S obzirom na to da je u Hrvatskoj svojevrsno izvanredno stanje, tražimo od Vlade sazivanje izvanredne sjednice Sabora na kojoj će se raspravljati o novonastaloj situaciji u zemlji nakon političke presude. To je presuda, ističu, hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Odbacuju glavne teze presude o udruženom zločinačkom pothvatu jer to ne odgovara istini.

Dopredsjednik Hvidre Split Ivan Lela pozvao je narod da se okupi i iznjedri nove ljude i odbaci sve nevjerodostojne političare.

- Pokušat ćemo s narodom, studentima, inteligencijom napraviti novo "hrvatsko proljeće", kazao je Lela. Apelirao je na jedinstvo svih u Hrvatskoj.

Mladen Škoko poručio je da treba krenuti u Oluju 2 svim pravnim sredstvima kako bi se skinula ljaga s hrvatskih branitelja.

- Hvidra Split ne može ići u prosvjed ako naš general i zapovjednik za te prosvjede nije. Poštujemo njegovu želju. Očekujemo od hrvatskih vlasti da krenu u Oluju 2 svim pravnim sredstvima, kazali su čelnici splitske Hvidre.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • zippysnake 21.04.2011.

    He, he, Dalmacija je puna partizana, samo oni za sada sute. Cekajte da oni dignu glas , opet ce se vijoriti crveni barjak na Marjanu!

  • user_78643 20.04.2011.

    komentator :: 90% ljudi koji podupiru generale i njihovu obranu su oni koji se ponose svojom hrvatskom,a u njoji jesu ili nisu imali koristi. Sudeci misljenja europe vecina se NORMALNIH socijalnih građana europe sa tom činjenicom ne slaže, isto tako se i ne slažu oni koji su u tom ratu izgubili svoje najmilije, jer a u ratu nisu ni sudjelovali, nego su bili dio one skupine civilnog društva zbog kojeg se isto tako i sudilo " nasim profiterima" odnosno generalima i skupini interesenata oko njih..... Zbog toga netko i mora odgovarati ... Dužnost predsjednika jest da to i transparentno prikaze na sudu, to nije i nesmije biti drzavna tajna, nigdje pa ni kod nas ....

  • go24 19.04.2011.

    Kao legalisti, za Mesića tražimo prije svega pravedno suđenje i da počne čim prije. S obzirom da Haag ne sudi za ovakva nedjela, predlažem Guantanamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare