To je to što me zanima!

Splitski taksisti prosvjeduju: Ne želimo 40 posto više vozila

Splitskim taksistima ne smeta snižavanje cijena za 23 posto, ali im smeta povećanje broja vozila za 40 posto. Strahuju da se ne vrate kružni taksiji...
Vidi originalni članak

Splitski taksisti u petak su mirno prosvjedovali čekajući odluku Gradskog vijeća o raspisivanju novih koncesija za taksi usluge. Vladimir Minovski iz Rijeke i Cammeo-taxi, nakon Osijeka i zagreba, pokušavaju ući na splitsko tržište. Kažu kako to nije štrajk ni blokada već konstruktivni prosvjed, piše Slobodna Dalmacija. Taksistima smetaju dva prijedloga. Strahuju od povratka kružnih taksija jer se planira povećati broj sjedala u vozilu na devet i povećanje broja vozila za 40 posto. Nemaju ništa protiv snižavanja cijene za 23 posto.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • gdejepecat 14.11.2010.

    Taksistima je očiti problem raditi, pa onda tako za jednu-dvije vožnje dnevno, zarade dnevnicu kao malo koji radnik koji odradi svojih 8 sati. I onda se ne treba čuditi da se oni boje konkurencije, da se boje kružnih vožnji i povećanja broja taksista, jer će tada i oni morati odraditi svoj kruh, a ne samo stajati na stajalištima. Osim u MK, slično je i u Tuzli, gdje samo digneš ruku i već ti dolazi taksi. A košta kao i bus u toj zoni javnog gradskog prometa. I imaju pune ruke posla.

  • user_54241 13.11.2010.

    konkurencija je poželjna ali samo ukoliko je zdrava zato "novi" krenite...

  • Florida 13.11.2010.

    nek ih dođe još pa će svakako past cijene...gade mi se skupi ka đava,,potkradaju još i štrajkaju...ma pljuc...hrač

Komentiraj...
Vidi sve komentare