To je to što me zanima!

Spor oko granice: Dvije tvrtke odustale od bušenja Jadrana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Marathon OIL i OMV odustali su od bušenja Jadrana i to zbog neriješenog pitanje granice između RH i C. Gore. Agencija za ugljikovodike raspisuje novi natječaj
Vidi originalni članak

Marathon OIL i OMV odustali su od bušenja Jadrana i to zbog neriješenog pitanje granice između Hrvatske i Crne Gore , javlja RTL. Agencija za ugljikovodike najavila novi natječaj tijekom jeseni.

POGLEDAJTE VIDEO: Branko Bačić iznosi stav HDZ-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odustali su s obzirom da im nije bila prihvatljiva sigurnost koju smo u ovom trenutku mogli ponuditi u pitanju mogućeg problema sa granicom sa Crnom Gorom. Potpisivanje ugovora sa ostalim kompanijama očekujemo početkom rujna . Puno je bolje i povoljnije da se ti istražni prostori ponude na drugom javnom nadmetanju jer smo upravo procijenili da na drugom natječaju možemo dobiti iste, ako ne i bolje ponude - rekla je predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić.

POGLEDAJTE VIDEO: Mirela Holy (ORaH) upozorava da još nije prošla opasnost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kompanije su odluku o povlačenju donijele samo nekoliko dana nakon izbijanja afere oko granice sa Slovenijom. Marathon Oil i OMV do sada su uložili 10 milijuna dolara i imali su dozvole za istraživanje na sedam polja.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • ĐinaBabić 29.07.2015.

    Hoće li nam sad Piršić pretvorit cijelu Hrvatsku u jedan veliki solar? A gdje je on uopće, nešto ga nema odavno??

  • Vasina mala 29.07.2015.

    Nikakvi sporazumi, trebamo se opametit i otkačit sve ove koji žele kočit Hrvatsku da napreduje! Licemjerje je tim veće jer nas pokušavaju zaustaviti oni koji svoje projekte provode i nastavljaju provoditi. Kad ćemo prestat bit budale?

  • gvandamar 29.07.2015.

    cista laz

Komentiraj...
Vidi sve komentare