To je to što me zanima!

Sporazum: Kanaderi više neće gasiti minska područja?

To je zasada tako regulirano, no ne znači da kanaderi neće sa sigurne udaljenosti gasiti s određene visine, kaže glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković
Vidi originalni članak

Kanaderi više neće gasiti minska i minski sumnjiva područja, javlja HRT. Tako je određeno sporazumom između Ministarstva obrane i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Sporazum je vrijedio i prijašnjih godina, no nitko ga se nije pridržavao. Zapovjednik Protupožarne eskadrile MORH-a bojnik Davor Turković objašnjava kako određene vrste minsko-eksplozivnih sredstava nakon ovolikog protoka vremena mogu biti izuzetno opasne, mogu oštetiti avion te mogu ozlijediti posadu.

- To je zasada tako regulirano, no ne znači da kanaderi neće sa sigurne udaljenosti gasiti s određene visine. Dakle, ovo je isključivo iz preventivnih sigurnosnih razloga naših pilota - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. 


Idi na 24sata

Komentari 37

  • kung fu panda 22.07.2013.

    izgleda da kanadere opet treba posuditi nekoj drugoj državi

  • Opaka Salpa 22.07.2013.

    a ako su zabranili kanaderima gašenje po miniranom području( meni osobno nejasno zašto) zar onda ne bi trebali zabraniti i helikopterima i air traktorima, oni isto gase na svim terenima pa tako i na miniranome. Zar onda i oni nisu ugroženi kao kanaderi???? Sve je ovo sumljivo.

  • brodograditelj 22.07.2013.

    doci ce krstarice hrvatske mornarice tik uz obalu I svojim topovima gasiti pozare!!!!!!!mozda je tako zamislio minister, najlakse je nesto zabraniti a prije toga ne osigurati sigurnost ljudi I imovine na racionalan!!!!!!!!!!!!!! nacin ......neki u vlasti od stable ne vide sumu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare