To je to što me zanima!

Sportaši na izbornim listama: Tko se za koga opredijelio?

Na kandidacijskim listama stranaka i koalicija za predstojeće parlametarne izbore nalaze se proslavljeni olimpijci. Kažu kako bi mnogo toga promijenili u Saboru
Vidi originalni članak

Proslavljeni dizač utega Nikolaj Pešalov, koji je hrvatskoj donio olimpijsko zlato 2000. godine, kandidirao se kao šesti na listi Socijalističke radničke partije u 10. izbornoj jedinici. Nikolaj Pešalov bio je na popisu SRP-a i na prošlim parlamentarnim izborima, no nije prošao. Sad se nada da bi mu preferencijalni glasovi mogli biti prednost.

Na listama Milana Bandića i njegove stranke nalazi se još proslavljenih sportaša. 

Aktualna olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković je i Bandićeva zastupnica u Gradskoj skupštini. Sada će pokušati ući u Sabor u 2. izbornoj jedinici. 

Sanjin Strukić/PIXSELL

Tu je i plivački as Alexei Puninski koji je na Bandićevoj listi u 1. izbornoj jedinici.

Slavko Midzor/PIXSELL

Jedan od sportaša koji vjeruje da bi u Saboru mogao nešto promijeniti je i bivši hokejaš Marko Lovrenčić (32). On se našao na listi Naprijed Hrvatska - progresivni savez Ive Josipovića u I. izbornoj jedinici.

Goran Jakuš/Pixsell

Ipak, na listama je mnogo manje poznatih sportaša i estradnjaka nego prijašnjih godina, kada su u Sabor ulazili Boris Dvornik, Martin Sagner, Kićo Slabinac, Cro Cop, Perica Bukić, Lino Červar...


Idi na 24sata

Komentari 29

  • El Tractor 30.10.2015.

    Da Srp i ćekić hahaha...

  • gljiva007 30.10.2015.

    Treba ukinuti saborsku placu, da ulazak u sabor bude cast sto sluzis hrvatskom narodu....

  • bonf 29.10.2015.

    dije boban jebo on svoju skutorsku mater!da zvonimir boban

Komentiraj...
Vidi sve komentare