To je to što me zanima!

Nikad viđeni dokumenti tajne policije o Torcidi i Boysima

Novi Express: Prvi put objavljujemo 30 godina skrivene dokumente i izvještaje o dvije navijačke skupine. Od petka u prodaji novi broj tjednika...
Vidi originalni članak

Političke stranke bile su zabranjene prije konačnog raspada Jugoslavije. Otpor se pružao na stadionima, a Služba državne sigurnosti pod svaku je cijenu htjela kontrolirati navijače.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novi Express ekskluzivno donosi nikad viđene dokumente i zabilješke koje je Udba sastavljala o splitskoj Torcidi i zagrebačkim Bad Blue Boysima kao najjačim navijačkim skupinama u tadašnjoj SR Hrvatskoj. Opisuju kako su se pokušali infiltrirati među njih i kako su ih kontrolirali. Otkrili su i jake veze navijačkih skupina i Katoličke crkve, a već tad bilo je potpuno jasno da uprave klubova manipuliraju članovima Torcide i BBB-a. Express donosi i veliku reportažu s nepoznatim detaljima o neviđenom poslovnom uspjehu obitelji Kuščević iz pitoresknih Nerežišća na Braču. Godinama su svi poslovi bili daleko od očiju javnosti, a onda su počeli problemi s imovinom ministra Lovre, najstarijeg i najuspješnijeg sina. Kako su zemljišta kupovana, kako prenamjenjivana, kako su širili utjecaj i zašto i danas ljudi na Braču o njima govore samo pod uvjetom da im se ne spominje ime... Za novi Express pišu Dalibor Milas (o Vici Batarelu i presudi koju je izgubio), Tomislav Klauški (o diktatorima koji bi na Pantovčak), Josip Mlakić, Živorad Tomić, Miro Lilić...

Ilja Stupel dirigirat će orkestrom opere HNK u večeri posvećenoj filmskoj glazbi pod nazivom “Od Evite do Harryja Pottera”. Pročitajte i sve o velikim imenima koja će svirati u Trilju na ovogodišnjem Thrill Blues Festivalu.

Novi broj tjednika Express na svim je kioscima od danas. Pametnome dosta. Samo 14 kuna...

Idi na 24sata

Komentari 36

  • gvagec 01.07.2019.

    Ma kaj men zanimajo tadašnji dosijei, sadašnji e to mi napišite to je interesantno, ono prije koga boli .......

  • mudodokolenko 29.06.2019.

    piše se nika nova historija oli povist u hrvatskoj

  • ljuta trava 28.06.2019.

    Procitao sam clanak i navodna izvijesca te operativna saznanja SDS-a i mogu samo reci da sam vidio u svojoj karijeri malo ovako lose povrsno i amaterski sastavljenih pismena od strane nazovi profesionalaca. Obzirom da su vecinski sastav te i sl sluzbi cinili srbi ono sto sam procitao sastavio je Mile iz Bukovice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare