To je to što me zanima!

Šprem od suca Turudića traži da se Saboru javno ispriča

Šprem u dopisu upućenom Vrhovnom sudu kaže kako je sudac Ivan Turudić uvrijedio Hrvatski sabor i ''doveo u pitanje i ugled i dostojanstvo sudačkog poziva''
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem poslao je dopis predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu u kojem tvrdi da je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić uvrijedio Hrvatski sabor izjavom koju je uputio Luki Bebiću 16. ožujka tijekom svjedočenja na suđenju Ivi Sanaderu. 

- Gledajte, niste u Saboru, ja Vas upozoravam da se pristojno ponašate - rekao je Turudić Bebiću. 

Šprem je u dopisu napisao kako je sudac Turudić ''uvrijedio i omalovažio Hrvatski sabor kao predstavničko tijelo građana i nositelja zakonodavne vlasti, odnosno sve izabrane zastupnike i posredno sve građane Republike Hrvatske koji su na izborima izabrali svoje predstavnike''. Ističe kako je takvo ponašanje suca neprofesionalno te da je izjavom doveo u pitanje ugled i dostojanstvo suda i sudačkog poziva. Od Turudića traži javnu ispriku Hrvatskom saboru, piše HRT.  

Idi na 24sata

Komentari 83

  • e moj narode... 20.03.2012.

    podrška Tuduriču, svaka čast...

  • borivoje 20.03.2012.

    Najlakše je nešto izvuči iz konteksta i od toga raditi pompu. Turudić je jasno rekao da se nemože ponašati kao u Saboru , oduzimati rijeć , dobacivati , upadati u riječ na uštrb drugih što je poštovani uvjek primjenjivao u Saboru. I šta je tu sporno. Pa kako se sada opet politika mješa u sudbenu vlast a kleli ste se da je to prošlost. Trebao ga je isti čas izbaciti iz sudnice.

  • Čika Zvone 20.03.2012.

    Nije Turudić ''doveo u pitanje i ugled i dostojanstvo sudačkog poziva''. Vi NAŠI saborski zastupnici ste doveli u pitanje ugled i dostojanstvo HRVATSKOG SABORA, a i cijele HRVATSKE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare