To je to što me zanima!

Spremna za poplavu: Na porod u Rijeci s perajama i dihalicom

PRIPREMILA SE NA SVE: Buduća mlada majka ne boji se porođaja. Ona i suprug odlučili su našaliti se s kišom koja je poplavila riječko rodilište prošli tjedan
Vidi originalni članak

Zbog poplava koje su prošli tjedan potopile dva važna odjela KBC-a Rijeka, od kojih je jedan peti kat riječkog rodilišta, zbog čega su babinjače preselili na niže katove, mladi bračni par iz Crikvenice odlučio se našaliti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Umirali' od smijeha

- Za poplavljeno rodilište doznali smo iz medija te se počeli zezati na temu kako bi porođaj u takvim uvjetima mogao izgledati. Jedna šala se nastavljala na drugu, a kako sam ja ronilac, sjetili smo se ronilačke opreme. Supruga je stavila masku i obula peraje, oboje smo ‘umirali’ od smijeha i odlučili tu radost podijeliti s prijateljima obajavljivanjem fotke na ‘fejsu’. Svi su se dobro nasmijali, bilo je toliko lajkova i pozitivnih komentara, svima se činilo simpatično kao i nama - kažu budući mladi roditelji, koji prinovu očekuju za otprilike dvadesetak dana.

Dodaju da nikako nisu time namjeravali kritizirati riječko rodilište budući da su s osobljem i liječnicima dosad ondje imali vrlo dobro iskustvo i samo riječi pohvale.

- Jako smo uzbuđeni i jedva čekamo rođenje djeteta. Što se tiče rodilišta, supruga nema nikakvih prigovora niti je zabrinuta jer su ljudi koji na tom odjelu rade i više nego ljubazni, brižni i profesionalni. A to što imaju problema s poplavama nije do njih, to će se već popraviti - kaže budući otac ističući kako je za bebin doček odavno već sve spremno, od sobice do opreme i odjeće.

Rade se proračuni i kalkulacije

Iz KBC-a Rijeka doznajemo kako popravak krova na rodilištu još nije počeo jer se poplavljeno područje mora najprije dobro osušiti, a budući da kiše ne prestaju, moraju se pričekati sušni dani.
- Zahvaćeno područje je sanirano i zaštićeno, trenutačno se rade proračuni, kalkulacije i prikupljaju ponude - rekli su.

Teče sve bez problema

Teško je reći kad će u zahvaćenom području početi radovi jer oni uvelike ovise o vremenu, ali ako ne bude kiše desetak dana, nadamo se startati s njima negdje sredinom idućeg tjedna. U svakom slučaju, sve je apsolutno pod kontrolom, trudnice i rodilje su malo ispremještane, ali adekvatno zbrinute i radi se bez problema, doznajemo iz ravnateljstva riječke bolnice.
 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • AngelOfLove22 30.11.2016.

    A cura vidi nesta pozitivno u ovome svemu. Udri brigu na veselje sta je tu je. Al nije ni meni bas nesta smjesno. Ne daj Boze veceg zla

  • glinac 30.11.2016.

    5 minuta slave... na pogresan nacin

  • lokal patriota 30.11.2016.

    Novinar je još pametniji. Ona diše na DIHALICU? Nisam znao da mi dihamo, jer ja dišem pa je očito disalica u njenim lalokama , a ne dihalica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare