To je to što me zanima!

'Spremni smo otići s vlasti ako uskoro ne provedemo reforme'

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov gostujući u emisiji RTL Direkt prvi put je najavio mogući referendum o rezanju plaća saborskim zastupnicima, ali i dodao kako je spreman napustiti vlast
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov gostujući u emisiji RTL Direkt prvi put je najavio mogući referendum o rezanju plaća saborskim zastupnicima, ali i dodao kako je spreman napustiti vlast ako se reforme ne provedu.

Nakon izjave Milana Bandića o pregovorima s Tomislavom Karamarkom o saborskoj većini i prijetnja Mostu iz HDZ-a, Božo Petrov odgovorio je na pitanje je li došlo vrijeme za rastavu braka:

- Mi nikada nismo ni bili u braku, niti smo sada u braku. To je odnos u kojem svatko ima svoj cilj. Nama je interes provesti reforme, radi toga smo se i uključili. Iskreno se nadam da je drugoj strani također interes i da se u tome poklapamo.

Na upit koji je rok za smanjenje privilegija saborskim zastupnicima i reformu lokalne uprave koju je najavljivao Most, Petrov odgovara:

- Što se tiče, ne samo plaće saborskih zastupnika, nego i ove reforme koju ćemo za tjedan dana ponuditi na užem kabinetu i na sjednici Vlade, gdje ćemo ponudutu zakon u kojem se smanjuje mogućnost davanja plaća iz lokalnih samouprava, iz njihovih proračuna, da se izdvaja 15 posto prihoda lokalnih samouprava, a ne 20 posto...Taj ćemo zakon ponuditi sljedeći tjedan. I nadam se da ćemo kroz tri do četiri mjeseca moći povući crtu i reći da ova Vlada ima šanse za uspjeti i mi u njoj možemo provesti ono zbog čega smo se uključili u politiku. Jer iskreno, meni je bilo mnogo lakše sjediti u Saboru i dizati ruke, nego preuzeti odgovornost. Naravno, i izgubiti popularnost, ali preuzeti odgovornost da se nešto zaista napravi.

Petrov je precizirao i što će se dogoditi ako do toga ne dođe u iduća tri do četiri mjeseca:

- A onda je vrlo jasno... Dakle, mi nismo ispunili interes, nismo ispunili reforme, nismo ih mogli napraviti i onda mislim da je vrijeme da se prizna da stvari ne funkcioniraju i da netko drugi čini tu vlast.

Idi na 24sata

Komentari 368

  • yocko 22.04.2016.

    Božo koliko ti je Karamarko obečao da češ dobiti ako mu pomogneš doći na vlast?

  • stipestipov 20.04.2016.

      **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • dahhmal 20.04.2016.

    Stari moj ako su vam jedine reforme to sa amerikanizacijom zdravstva i to kaj ste se organizirali da nam opet dizete benzin iako u svijetu cijene padaju i naravno dalje pizdarije ko je partizan a ko ustasa onda ste vi u Mostu promasaj godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare