To je to što me zanima!

Srđ: Još jedan primjer politike vlasti koja nema ideje o ničemu

Dubrovački tsunami: Propala naselja i golfska igrališta u Španjolskoj 
i urušena tvornica u Bangladešu dobro pokazuju narav stranih investitora i krupnog kapitala
Vidi originalni članak

Ekipi na vlasti glavna mantra i dalje glasi: strane investicije. Samo nas one, tvrde, mogu izvući iz krize. Tako ispada da su strani investitori dobre vile koje jedva čekaju da hrvatskim građanima osiguraju životni standard poput onog u Danskoj ili Njemačkoj. 

Ne znam je li u pitanju očaj vladajućih, njihova glupost ili zlonamjernost. Što god bilo, loše je na vlasti imati ljude čije su oči uprte u spasitelja izvana, kojima niti u peti nije da je rješenje ovdje, u Hrvatskoj. Koji uopće ne razumiju da je njihov posao pokrenuti i osloboditi radne i kreativne potencijale ljudi koji su ih izabrali, i da je to jedini put izlaska iz krize.

Jedna zen-priča govori o čovjeku kojemu je komadić izmeta nekako dospio na nos, a on se okreće oko sebe i pita: gdje smrdi, gdje smrdi? Aktualna hrvatska vlast podsjeća na tog čovjeka, pod uvjetom, velim, da nije zlonamjerna, i da joj cilj nije totalna rasprodaja preostalih hrvatskih dobara, posebno atraktivnog prostora u priobalju te vodnih resursa.

Upravo tako se i ponašaju, kao lojalna posluga stranih investitora, pa je teško očekivati da će itko od njih kazati da se strancima živo fućka za nas, za naš standard i našu dobrobit. I da su neuređene, korumpirane države poput Hrvatske raj za investitore čiji je jedini interes ekstraprofit, i da će oni gaziti, varati, čerupati da bi ostvarili svoj naum. A kad ga ostvare, otići će dalje sa svojim genijalnim idejama i projektima. 

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 43

  • MarkoGuzzi 06.05.2013.

    na srđu sam proveo više tjedana sanirajući ono kaj su srbijanci i crnogorci uništili. budite sretni da neko uopće hoće nekaj delati na onom kamenjaru, takva investicija može biti nosilac razvoja cijele regije, ali ako hoćete kukati kak niš nemate i sačuvati ljepotu ovo onda produžite stonske zidine okolo naokolo

  • brko1 06.05.2013.

    Ni o čemu, nepismeni.

  • vladimir1956 05.05.2013.

    ..daaaa,ovi sa kruzera ce trcat gore igrat golf...a u stvari treba golf..VRHUNSKA IGRA...i svaki dan direktni prijenos na hrtu...uzivanje je gledat kako loptica ulazi u rupu...opet ce neko maznut lovu..film sve govori....

Komentiraj...
Vidi sve komentare