To je to što me zanima!

Srbi na Kosovu su bez znanja Beograda osnovali Skupštinu

Ovom činu, kojim se želi izraziti nezadovoljstvo politikom Beograda prema Kosovu, nazočilo je 97 zastupnika iz četiri općine sa sjevera Kosova, gdje su Srbi u većini
Vidi originalni članak

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas kako formiranje "privremene skupštine Kosova i Metohije u Zvečanu nije napravljeno u skladu s Ustavom i zakonima Srbije i ne ide u korist države i srpskog naroda", javljaju mediji u Srbiji. Dodao je kako pitanje formiranja ove skupštine valja ocjenjivati hoće li i koliko pomoći srpskom narodu na Kosovu.

- A neće pomoći nikako - ocijenio je Dačić, a na pitanje kakvo bi moglo biti reagiranje države, Dačić je upitao: "Kakvo može biti reagiranje na nešto što ne postoji?".

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je danas u Zvečanu, na sjeveru Kosova, konstituirana Skupština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, kako glasi puni naziv ove tvorevine, koja će "preuzeti Ustavom utvrđene nadležnosti države Srbije na teritoriju južne pokrajine".

 Ovim činom, kojim se želi izraziti nezadovoljstvo politikom Beograda prema Kosovu, posebice nakon potpisivanja sporazuma u Bruxellesu o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, nazočilo je 97 zastupnika iz četiri općine sa sjevera Kosova, gdje su Srbi u većini.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ludom 07.07.2013.

    Povijest se ponavlja. Sada će postepeno po čitavoj zemaljskoj kugli gdje živi srbin ili dva osnivati državu. Samo na području bivše Juge ima ih dvije, a sad se pojavljuje treća. Ove u Hrvatskoj im nisu uspjele, ali tu sada rade na drugi način. Srbi su stvarno čudna raja. Poraze pretvaraju u pobjede. To rijetko tko može kao oni.

  • player_arijan 05.07.2013.

    Ovako,Republika Kosovo je samostalna drzava i naravno sve treba znati,kako bi se vi osjecali da vam netko otima drzavu svoj DOM!..ja vas ne kuzim ljudi,kako netko moze govoriti da je drugi dom njegov Dom..

  • trivulj 05.07.2013.

    Poštovani, počnite pisati s isključenim Caps Lockom kao i svi ostali korisnici na portalu. LP, Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare