To je to što me zanima!

Srbija će tražiti izručenje Luke Bojovića i njegovih 'zemunaca'

Delegacija srpskog pravosuđa idući tjedan ide u Madrid gdje će se razgovarati o procesuiranju Bojovića. Zbog zločina u Srbiji smatraju da ga se treba izručiti
Vidi originalni članak

Delegacija srpskog pravosuđa, na čelu s ministricom pravde Snežanom Malović, idući tjedan ide u Madrid gdje će se sastati s kolegama radi dogovora o daljnjem procesuiranju Luke Bojovića i još dva člana zemunskog klana koji su uhićeni 9. veljače u Valenciji.

Tajnik ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je da će pored Bojovićeve grupe tema razgovora biti i kriminal općenito kao i razvoj suradnje srpskih i španjolskih ministarstava i pravosuđa. 

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić osumnjičeni su i osuđeni za veliki broj krivičnih djela koja su počinili u Srbiji zbog čega ministarstvo pravde smatra da bi trebali biti izručeni Srbiji.

Problem je, kako tvrdi Homen, što i u Španjolskoj postoji interes javnosti da im se tamo sudi za kaznena djela koja su počinili na tom teritoriju, javlja rts.rs.

Predstavnici srpskog ministarstva pokušat će dogovoriti da Bojović i ostali pred srpskim sudom odgovaraju za zločine počinjene u Srbiji, kao i u Španjolskoj. 

Kolegama u Madridu predstavit će i nove dokaze.

Bojovića, Milisavljevića i Petrića Srbija traži zbog ubojstava, među kojima je i atentat na premijera Zorana Đinđića. 


Idi na 24sata

Komentari 12

  • febox 09.04.2012.

    ja bi jim još dal navrgu

  • pješak 08.04.2012.

    Pravedno bi bilo da u Španjolskoj odleže zatvor zbog kriminala kojeg su tamo počinili, pa ih onda izručiti Srbiji da im sudi za kriminal koji su u njoj počinili. Tad bi možda pravda bila zadovoljena. Ovako, ako ih izruče i ako im se sudi samo u Srbiji, "španjolski" kriminal ostati će nekažnjen!

  • nlukac11 08.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare