To je to što me zanima!

Srbija i službeno zatražila da se izruči zločinac Naser Orić

Interpol Srbije raspisao je u veljači prošle godine tjeralicu za Naserom Orićem jer ga srpsko Tužilaštvo za ratne zločine sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju
Vidi originalni članak

Republika Srbija je službeno zatražila od Švicarske izručenje nekadašnjeg komandanta muslimanske vojske u Srebrenici Nasera Orića.

Orić se nalazi u esktradicijskom pritvoru nakon što je 10. lipnja uhićen u Bernu temeljem srbijanske tjeralice zbog optužbi za ratne zločine, prenosi RTS. Orić je iz Berna poručio da "u Srbiju živ neće".

Interpol Srbije raspisao je u veljači prošle godine tjeralicu za Naserom Orićem jer ga srpsko Tužilaštvo za ratne zločine sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju 1992. godine. 

Sumnja se da je Orić s još četvoricom osumnjičenih 12. srpnja 1992. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Zalazje, Donji Potočari, u općini Srebrenica, na istoku BiH, piše B92Orić i još četiri osumnjičena terete se da su tom prilikom ubili devet civila srpske nacionalnosti.  

Pored Orića, međunarodna tjeralica je raspisana i za ratnim načelnikom policijske stanice u Srebrenici Hakijom Meholjićem i još trojicom Bošnjaka. Orić tvrdi da to "ne može biti slučajno" i da za to nisu, kako je kazao, "krivi Srbi, srbijanski lobiji i službe", već vlasti BIH.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • mistik10 24.06.2015.

    Prava istina je ta da je najuže političko rukovodstvo iz Sarajeva znalo par mjeseci prije pada Srebrenice što će se desiti ali nisu željeli ništa poduzeti da ne dođe do katastrofe.To mozda najbolje govori o kakvim je zlikovcima riječ, a da ne pričamo o UN-u tzv.mirovnjaci i dobročinitelji sačuvaj me bože.Što se tiče Orića pa on se dobro financijski okoristio u 3 godine okupacije grada švercajući i prodavajući humanitarnu pomoć vlastitom narodu (sirotinji) žalosno i tužno.

  • SAINT 22.06.2015.

    Koji jadni članak , pa muslimani su žrtve u Srebrenici, a ne četnici . To su dosad i najpokvareniji svatili. Haag oslobodio Orića za to, a srbi bi mu sudili , PREJADNO , i vrime je da ih neko zaustavi u tim lažnim sudskim procesima na koja nemaju pravo.

  • Havanaisback 22.06.2015.

    komadan stvarno smjesan naziv za čovjeka koj je svoju guzicu spasio a ostavio svoj narod da bude istrebljen e bošnjacka braco koga vi velicate i nazivate herojem pravi heroj ili komadant ostaje i brani svoju grudu do zadnje kapi krvi a nikako ne ostavlja narod na cjedilu. nasere znas kako se kaze s BRODA KOJ TONE PRVO ŠTAKORI BJEŽE drž se te stare narodne Nasere

Komentiraj...
Vidi sve komentare