To je to što me zanima!

Srbija: Iz utrobe majke u komi liječnici spasili bebu

Svetlanina VW Buba sudarila se sa šleperom. Žena je bila u osmom mjesecu trudnoće, što liječnici prvo nisu ni primjetili jer je sva bila krvava
Vidi originalni članak

Svetlanu Vučković iz Gornjeg Ribnika i njenu bebu brzom intervencijom spasili su liječnici požarevačke Opće bolnice. Svetlana je nakon prometne nesreće u utorak u bolnicu dovezena u komi, s više prijeloma lubanje i unutarnjim krvarenjem. Liječnici u početku nisu ni primjetili da je žena u osmom mjesecu trudnoće. Bila je sva u modricama i prekrivena krvlju. Na ultrazvuku su vidjeli da je beba ipak preživjela stravični sudar sa šleperom. Tim kirurga okupio se u par minuta i carskim rezom porodio dječaka.
- Jedva je disala. Sva je bila krvava. Svi smo bili pomalo uplašeni kad smo vidjeli da je trudna. Jedini cilj nam je bio da spasimo dva života. Operacija je trajala oko sat i pol - rekao je za srpski Alo jedan od liječnika. Dječak se oporavlja u bolnici. Majka je još uvijek u komi u požarevačkoj bolnici. U sudaru grčkog šlepera i Svetlanine Volkswagen Bube na autocesti Beograd-Niš ozlijeđena su i njena djeca, Emina (12), Radomir (11) i Aleksa (10).  Djevojčica je teže, a dječaci samo lakše ozlijeđeni. Svetlanin suprug Vladan (48), koji je vozio, lakše je ozlijeđen te sumnjaju da je bio pijan s obzirom da je odbio dati krv te je sam otišao iz bolnice. Vozač kamiona Valis Joanis (28), s nekoliko prijeloma je također zbrinut u bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • maya0007france 13.11.2008.

    hvala Bogu da u nesreci ima srece............i za bebu i za prezivjelu djecu .........

  • beskoristan 13.11.2008.

    IZ UTROBE...!!!!daj malo smirite strasti...

  • rolatino 12.11.2008.

    Užas,samo da mali bebač ,mama i curica budu dobro a za oca nemam komentara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare