To je to što me zanima!

Srbija je spremna razgovarati o povlačenju tužbi za genocid

Srbija je iskrena u namjeri da odnose s Hrvatskom gradi na zdravim temeljima. Odnosi Srbije sa susjedima nisu u zastoju, tvrdi srbijanski ministar vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić rekao je u petak da je Srbija spremna s Hrvatskom razgovarati o mogućnosti međusobnog povlačenja tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu. 

Mrkić je u intervjuu agenciji Beta rekao da je Srbija iskrena u namjeri da odnose s Hrvatskom gradi na zdravim temeljima i zanijekao tvrdnje da su odnosi Srbije sa susjedima u zastoju, istaknuvši opredijeljenost Beograda da širi i obogaćuje suradnju u regiji. 

Komentirajući odnose s Hrvatskom, Mrkić je podsjetio da se sa šeficom hrvatske diplomacije Vesnom Pusić već nekoliko puta susreo i dogovorio da nastave dijalog, rješavaju otvorena pitanja i odrede oblasti za jačanje i produbljivanje suradnje. 

- Da budem potpuno jasan, moji razgovori s Vesnom Pusić nisu ni protokolarni, ni tehnički, već obostrano iskreni u namjeri da odnose naših dviju zemalja gradimo na zdravom temelju - rekao je Mrkić.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • ludom 31.12.2012.

    Pardon, ova vam je dobra, "Srbija je iskrena u namjeri..." Ha, ha, ha!

  • tatatomi 31.12.2012.

    pa normalno kad vam je šuplja priča

  • dr Bal 30.12.2012.

    Ko je ovaj? To mora najprije raspraviti sa Nikolićem! A temelji su već davno postavljeni ,,91. Neče se još dugo tu ništa graditi dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare