To je to što me zanima!

Srbija kupila otok u "Second life" svijetu

Tvrtka Publicis iz Srbije prva je za 31.000 kuna zakupila otok u virtualnoj simulaciji "Second Life" čime je stala uz bok IBM-u, Coca-Coli, Benetonnu
Vidi originalni članak

Na tom virtualnom otoku moći će se predstaviti i druge tvrtke koje su važne za promociju zemlje, kaže menadžerica Publicisa Anja Petrovski. Slijedeći korak bit će otvaranje natječaja za gradnju Ministarstva za dijasporu, gradnja Beogradske filharmonije, muzeja Nikole Tesle te predstavljenje turnira Novaka Đokovića.
U Second Lifeu trenutačno živi 9,672.212 korisnika koji sami biraju svoj izgled, mjesto gdje će živjeti, mogu chatati, ići na koncerte, premijere - raditi sve ono što ljudi rade u stvarnom svijetu.
Korisnik može ne samo hodati već i letjeti i teleportirati se.
U ovaj svijet već su ušle velike tvrtke poput IBM-a, Coca-Cole, Toyote, čak su se i političari uključili u taj virtualni svijet, a osnovana je i teroristička organizacija "Second Life Liberation Army". BBC ima svoju podružnicu u tom svijetu, a Reuters čak ima novinara koji izvještava. Svaki korisnik interneta može se uključiti u Second Life, a tromjesečna članarina iznosi samo 1096 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare