To je to što me zanima!

Srbija na sudu: Tuđmana je od tužbe za genocid spasila smrt

Srpski pravni tim usporedio je sastanak, koji je predvodio bivši predsjednik Tuđman, na Brijunima 1995. sa sastankom njemačkih nacista u predgrađu Wannseea 1942.
Vidi originalni članak

Posljednjeg dana izlaganja svoje protutužbe pravni tim Srbije u petak je usporedio sastanak održan pod vodstvom predsjednika Franje Tuđmana 31. srpnja 1995. na Brijunima sa sastankom koji su vodeći njemački nacisti održali početkom 1942. u berlinskom predgrađu Wannsee.

- Je li sastanak na Brijunima drukčiji? Hrvatska tvrdi da je taj sastanak pogrešno shvaćen. Hrvatska smatra da je to bio nevini strateški sastanak na kojem je planirana legitimna vojna akcija. Ali, to je bila zločinačka zavjera. Ne može biti sumnje o tome da je na tom sastanku planirano kazneno djelo – rekao je William Schabas, profesor međunarodnog prava i član pravnog tima Srbije na suđenju na Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Haagu.

Schabas je sugerirao i da je predsjednika Franju Tuđmana samo smrt spasila od Haaga.

– Da je dulje poživio, možda bi se našao na optuženičkoj klupi ovdje u Haagu, možda optužen za genocid. Onda bi mogao objasniti značenje svojih riječi sa sastanka na Brijunima – rekao je Schabas. 

Pravni tim Hrvatske odgovorit će na protutužbu Srbije u utorak 18. ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 196

  • LebronPetrovic 16.03.2014.

    Kaj je bre ti karatista. Bumo angažirali Chuck Norrisa pa buš manje peval !

  • Silvio Dinora 15.03.2014.

    Zasto sud nesudi njegovog sina Miroslava,to bi bilo gotovo identično ?

  • Anowack 15.03.2014.

    narode dragi, moje misljenje je bilo i bit ce da Hrvatska nije isla napadati nikoga nego je bila napadnuta i branila svoje

Komentiraj...
Vidi sve komentare