To je to što me zanima!

Srbija odustala od sudjelovanja u vježbi s Rusijom i Bjelorusijom

Zatražili su od nas, po cijenu odustajanja od naše europske budućnosti, da otkažemo planiranu vojnu vježbu s Bjelorusijom, rekao je ministar obrane Aleksandar Vulin.
Vidi originalni članak

Srbija je odustala od planiranog sudjelovanja u vojnoj vježbi s Rusijom i Bjelorusijom, nakon pritiska Europske unije kojoj želi pristupiti, rekao je u srijedu srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

Srbija, koja je kandidat za članstvo u EU-u, ali je istodobno u prijateljskim vezama s Rusijom, trebala je u rujnu zajedno s ruskim i s bjeloruskim snagama sudjelovati u vježbi "Slavensko bratstvo 2020." u Bjelorusiji.

- Zatražili su od nas, po cijenu odustajanja od naše europske budućnosti, da otkažemo planiranu vojnu vježbu s Bjelorusijom - rekao je ministar.

'NIŠTA NISMO PRIHVATILI' Trump preselio veleposlanstvo Srbije u Jeruzalem, dužnosnica tvrdi da to još nije konačno

Srbija koja je vojno neutralna, bila je izložena "nezasluženom snažnom pritisku Europske unije" i zbog toga će na šest mjeseci zamrznuti svoje sudjelovanje u vojnoj vježbi sa svim partnerima, dodao je.

Srbija i Bjelorusija njeguju prijateljske veze i Beograd je u prosincu primio bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Vojne vježbe trebaju se održati u drugoj polovini rujna uz sudjelovanje 1500 vojnika, blizu grada Bresta, na jugoistoku Bjelorusije, navodi bjelorusko ministarstvo obrane.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • aj bo aj 10.09.2020.

    di su sad ovi srbi sto uvik komentiraju

  • Dalibor0704 10.09.2020.

    Kako je krenulo, Vučić se više neće smjeti miješati niti u SRB unutrašnju politiku. Prava nesvrstanost.

  • jo2hn8ny 10.09.2020.

    Samo je pokojni Jožek mogao sjediti na čak tri stolca (nesvrstani, zapad i istok), a vi bi glumili Jožeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare