To je to što me zanima!

Srbija poručila Thaçiju: 'Ako dođeš u Beograd, hapsimo te!'

Za kosovskim ministrom vanjskih poslova raspisana je tjeralica za navodne ratne zločine. Srbi ga stoga upozoravaju da ne dolazi idući tjedan u njihovu zemlju
Vidi originalni članak

Hashim Thaçi (47) trebao bi se krajem travnja pojaviti u Beogradu na konferenciji nevladinog sektora o eurointegracijama zapadnog Balkana koja se organizira uz podršku veleposlanstva Velike Britanije u Srbiji. Osim Thaçija  pozvani su i ministri vanjskih poslova Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.Thaçi je potvrdio sudjelovanje dok je Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova rekao da se neće pojaviti.

- Ukoliko se pojavi u Beogradu, MUP će postupati po zakonu i privest će ga pravdi - rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović novinarima u Palači Srbija. Njegovoj izjavi prethodilo je objašnjenje Vladimira Vukičevića, srbijanskog tužitelja za ratne zločine da bi Thaçi  mogao biti uhićen jer je za njim raspisana tjeralica i dalje na snazi u Srbiji iako ju je Interpol skinuo sa svog međunarodnog popisa traženih osoba.

Thaçi je uhićen 2003. u Budimpešti po međunarodnoj tjeralici koju je za njim raspisao Beograd zbog ratnih zločina na Kosovu. No nakon samo par sati je pušten na slobodu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • tranzicija svesti 17.04.2015.

    Kako se da naslutiti po komentarima, ako je nama Tači prijatelj, bumo daleko dogurali.

  • 17.04.2015.

    Srbi i dalje po svom...ništa se i nikad kod njih neće promijeniti...

  • sokoloko 17.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare