To je to što me zanima!

'Srbija se služi nedopuštenim sredstvima u svojoj obrani'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je povlačenje bezrezervne podrške Srbiji svakako jedna od mjera o kojoj se treba razgovarati
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko složio se s prijedlogom Vladimira Šeksa da bi Hrvatska zbog srbijanskog odgovora na tužbu za genocid trebala prestati davati bezrezervnu potporu Srbiji za ulazak u Europsku uniju, piše Večernji list.

- Srbija se služi nekim nedopuštenim sredstvima u svojoj obrani – rekao je Karamarko, dodajući kako smatra da Oluja nije bila akcija etničkog čišćenja nego legitimna akcija oslobađanja hrvatskog teritorija od okupatora. 

– Zaista je dosta, rekao bih, iživljavanja na našoj borbi za slobodu – poručio je Karamarko u Virovitici.

Srbijanski pravni tim u tužbi protiv Hrvatske za genocid tvrdi da je tzv. SAO Krajina bila legalna i da se u Hrvatskoj 1991. dogodila pobuna isključivo radi rušenja Jugoslavije, a HDZ-ov saborski zastupnik Vladimir Šeks istaknuo je danas da bi Hrvatska, nakon takvog postupka službene srbijanske politike, trebala zatražiti objašnjenje i upozoriti Srbiju da potpora njezinu ulasku u EU nije apsolutno bezrezervna.

Karamarko je u petak navečer, uoči proslave 24. obljetnice HDZ-a u Virovitici, istaknuo da su složili listu za Europski parlament. O kojim je ljudima riječ, nije htio govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • AlexandarDrzaic 30.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • SuskoBale 15.03.2014.

    Ovaj komentar kao i sam K....marko je jadan. Koliki je "gospodin" branilac tekovina NDH, pokazuje ovim komentarom - "cuj, Srbi se cak i brane!". Pa nije mu ovo Jasenovac pa da Srbi idu mirno na klanje, bez prava na samoo.branu. A i veliko je pitanje kolika je sreca u EU, pogotovo sto u njenom parlamentu sjedi ona Kanadjanka Ruza, politiku bi krojio ovaj bivsi policajac i ko zna sta jos ...

  • efteling 15.03.2014.

    Pametan je Karamarko,unapred osetio problem....Naime ako se Srbija nastavi ovako braniti....nece nista biti od love....Jos ce se Hrvatska morati boriti da sama ne finansira Srbiju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare