To je to što me zanima!

Srbija: Sud je ukinuo odluku o izručenju Božidara Vučurevića

Prizivni sud u Srbiji smatra da su molbe za izručenjem Vučurevića u nadležnosti odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, koji bi o tome trebao odlučivati
Vidi originalni članak

Prizivni sud u Srbiji ukinuo je u petak odluku Višeg suda u Šapcu o izručenju ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića Hrvatskoj i BiH, prenosi B92. Prizivni sud smatra da su molbe za izručenjem Vučurevića u nadležnosti odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, koji bi o tome trebao odlučivati. 

Božidara Vučurevića su nakon te odluke iz pritvora u Šapcu prebacili u zatvor u Beogradu. Prizivni sud je odluku donio nakon razmatranja žalbi odvjetnika Božidara Vučurevića. Odjel za ratne zločine Višeg suda u Beogradu će odlučiti i o molbama za izručenje, a konačnu odluku o tome će donijeti srpska ministrica pravosuđa Snežana Malović.

Božidara Vučurevića uhitila je srpska policija na granici između BiH i Srbije. Protiv Vučurevića je u listopadu 2008. dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog ratnog zločina protiv civila na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Srbeen 21.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kozara 20.05.2011.

    bozo dragi jesi li ti jos u pritvoru.

  • Zora 20.05.2011.

    "VRANA VRANI OĆI NE KOPA" Pa nisu oni Hrvati da šalju svoje ljude u zatvor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare