To je to što me zanima!

Srbija sutra počinje pregovore s EU: 'To je povijesni trenutak'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uspjeli smo doći do jednog kraja teškog početka, izboriti se za taj datum početka pregovora, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić koji putuje s izaslanstvom u Bruxelles
Vidi originalni članak

Srbija u utorak počinje u Bruxellesu pristupne pregovore s EU-om. Srbijanski premijer Ivica Dačić u ponedjeljak je, uoči odlaska u Bruxelles, istaknuo da je početak pregovora "po mnogo čemu povijesni trenutak" i kako treba biti svjestan da "pregovori s EU ne počinju zato što je Srbija napravila frapantne reforme, već upravo zbog napretka u odnosima s Prištinom".

- Izaslanstvo Srbije ide u Bruxelles i utorak je za nas povijesni dan jer ćemo prvi put moći reći da će se nešto dogoditi, a ne samo to najavljivati. Uspjeli smo doći do jednog kraja teškog početka, izboriti se za taj datum početka pregovora - rekao je Dačić za B92. Srbija se nada da bi 2020. mogla postati članica Europske unije. 

Početku pregovora nazočit će hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

- To je po mom i Hrvatskom dubokom uvjerenju odlična i važna vijest za Srbiju i cijelu regiju. Kako bi to pokazala ja ću sutra sudjelovati na međuvladinoj konferenciji na kojoj će se pokrenuti pregovori sa Srbijom - rekla je Pusić.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • doxy 21.01.2014.

    daj Boze da nas ne prime u EU !

  • Antena 20.01.2014.

    Ha-ha, sad ce Srbi pokusati od EU-a napraviti Veliku Srbiju, a pojma nemaju sta ih ceka!

  • Antena 20.01.2014.

    Vesnici je to najbitnije, kao da je nju briga sto svaki dan bez posla ostaje 500 radnika i vise, kao da je nju briga sto sve vise ljudi kopa po kontejnerima, sto se sve vise branitelja ubija, sto nam je gospodarstvo totalno potonulo, sto je sve vise bolesnih jer si ne mogu priustiti ni jedan kvalitetan obrok a kamoli lijekove. Da njoj je bitna Srbija. Izasli smo iz Juge zbog Srbije, izasli smo teskom mukom i ogromnim zrtvama, a sad cemo opet biti u istoj zajednici sa Srbima. Za sto li su toliki Hrvati zivot dali, e hebem te politiko, bas si kurva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare