To je to što me zanima!

Srbija: Uskoro Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

Europska unija Srbiji će ponuditi da 28. travnja potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, što je za Srbiju korak bliže Uniji, pišu Večernje novosti
Vidi originalni članak

Ponuda europskih dužnosnika da Srbija potpiše SSP mogla bi stići već idućeg tjedna, pišu beogradske Večernje novosti. U tekstu stoji kako je sigurno da će predsjednik Srbije Boris Tadić prihvatiti ponudu i potpisati taj dokument na sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova EU u Luksemburgu 28. travnja.
Predsjednik Tadić potvrdio je da će potpisati SSP ako EU to ponudi Srbiji. Istaknuo je kako Srbija neće kao uvjet za ulazak u EU priznati jednostrano proglašenu neovisnost Kosova ako to netko od nje zatraži te da takav zahtjev Srbiji niti ne mogu postavljati. Potpisivanju SSP-a otvoreno se protivi Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice, koji eventualno potpisivanje tog sporazuma vidi kao "stranački interes koalicije okupljene oko Demokratske stranke", a ne Srbije i srpskog naroda. Osim DS-a, za potpisivanje SSP-a zalažu se Liberalno-demokratska partija i stranke manjina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare