To je to što me zanima!

Srbijanska vlada cenzurirala ugovor s Fiatom koji istražuju

Je li aranžman kojeg je vlada sklopila sa Fiatom povoljan istražuje Savjet za borbu protiv korupcije. Tražili su da im se dostavi ugovor, a dobili su cenzuriranu knjigu
Vidi originalni članak

Srpski Savjet za borbu protiv korupcije zatražio je od Vlade kopiju ugovora kojeg je Ministarstvo ekonomije potpisalo sa tvrtkom Fiat. Savjet istražuje je li aranžman sa Fiatom isplativ i napravljen u korist građana Srbije. 

U srijedu je Savjetu stigla knjiga od sto strana. No onda je uslijedio šok. Svaka riječ u knjizi je bila cenzurirana! 

- Bio sam zgranut kada sam dobio knjigu potpuno cenzuriranu. Mjesecima istražujemo da li je aranžman povoljan za građane Srbije i svaki ugovor koji smo dobili imao je zatamnjene dijelove u kojima se govori o sumama novca - rekao je za Blic izvor iz Savjeta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Prva Proleterska_1 03.11.2011.

    Niti pod razno nije Srbijanska vlada u stanju , da FIATU postavlja bilo kakve zahtijeve, jer mogu biti jedino srjetni , da su se oni upustili u to avanturu revalitizacije postrojenja i proizvodnje. Tvornicu su trebali pokloniti, zemljište vjerovatno ne, s tim da su se obavezali u startu, da država godinu dana plaća doprinose radnicima. Nije ta grana nit Mobitel, nit Nafta , nit elektrika, pa moraš danas takvim granama industrije što je automobilska praviti velike ustupke, jer se i radi o velikom broju na novo zaposlenih radnika. SLO je Renauldu NM dala 40.000.000 €, za razvoj i početak proizvodnje Winda. Ovi u Srbiji još uvijek posluju socialistički . , pa narod nesme saznati posve normalne stavke u ugovorima sa stranim firmama ! Ako ko misli , da je križano radi koruptivnih razloga, mogu samo dodati , da se ako se i radi o tome , radi jedino u kontrakorupciji Srba naspram Fiatu.

  • nefer 03.11.2011.

    pa ista shema je posvuda, u Makedoniji 2006 prodaja elektrodistribucije EVN je bila s tajnim ugovorom, slučaj s INA -MOL, privatizacija svih telekoma također s monopolskim klauzulama koje je kasnije EU osporavao...caka je u tome da EU trubi o korupciji u ex-ju prostorima a kad oni budu otkriveni onda počnu o negostoljubivosti prema stranim investitorima.. bilo je već, Hypo se žalio po medijima da ovdje nema bišnis atmosfere ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare