To je to što me zanima!

Srbijanska vlada uputila Vučiću prijedlog za raspisivanje izbora

U prijedlogu za raspuštanje Sabora navodi se, među ostalim, da su se u posljednje vrijeme pojavili zahtjevi dijela javnosti za raspisivanjem novih, izvanrednih izbora za zastupnike...
Vidi originalni članak

Vlada Republike Srbije uputila je predsjedniku Aleksandru Vučiću prijedlog za raspuštanje Narodne skupštine i raspisivanje izbora, javlja N1 Srbija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Održavanjem novih parlamentarnih izbora u postojećim okolnostima osigurao bi se viši stupanj demokracije, smanjivanje napetosti stvorenih između suprotstavljenih opcija u društvu, odbacivanje isključivosti i govora mržnje te afirmiranje prava na slobodno izražavanje mišljenja i stavova o određenim političkim, gospodarskim i drugim pitanja, uključujući i daljnju afirmaciju europskih vrijednosti - stoji u priopćenju. 

PORUKA EU ČELNIKA Šamar i pritisak za Vučića iz Bruxellesa: "Priznaj Kosovo!"

U prijedlogu za raspuštanje Sabora navodi se, među ostalim, da su se u posljednje vrijeme pojavili zahtjevi dijela javnosti za raspisivanjem novih, izvanrednih izbora za zastupnike, te da je 11. rujna 2023. dio oporbene političke stranke su takav zahtjev uputile srpskom predsjedniku.

SAMIT U PEKINGU Video Vučića u Kini postao hit na internetu: Prije sastanka u Pekingu luta sam po hodnicima

- Vlada je, polazeći prvenstveno od ovog zahtjeva, zauzela stav da bi provedba izbornog procesa, kao jednog od temeljnih postulata demokratskog društva, bila dobra prilika za ocjenu političke snage argumenata, dosadašnjih učinaka i planova. svih aktera na političkoj sceni i omogućiti građanima da slobodno izraze svoju volju u kom pravcu treba da se kreće Republika Srbija - dodaje se u priopćenju.

Članovi Vlade donijeli su i odluke o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada Beograda, a iste odluke donijeli su za još 64 grada i lokalnih samouprava u Srbiji.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • pajo001 30.10.2023.

    Ovu zaostalu konfliktnu zemlju je nato vec trwbao ponovo vratiti na tvornicke lostavke, a ne dopustiti im da se naoruzavaju i spremaju za nove ratove. Zlo je zlo, nista se oni nisu opametili niti pokajali za zlocine koje su pocinili. Da nepogrjesivo biraju zlo primjer je i rat u ukrajini...

  • ksenijast 30.10.2023.

    ...Vucic za presjednika...jedan, jedini Vucic...i uvik sa kisobranom...

  • Dabadabu 30.10.2023.

    Sve će da se pripremi po zakonu da bi se održali izbori gde će narod odlučiti i glasati za najboljeg, Predsednika Vučića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare