To je to što me zanima!

Srbin Đura u SAD-u: Pljačkao banke, a sada izrađuje bombe

Doseljenik iz Srbije George Jakubec (54) uhićen je zbog pljačke banke. Policija je u njegovoj kući u San Diegu našla najveću količinu eksploziva zaplijenjenu u zemlji
Vidi originalni članak

Američka policija pronašla je u kući Georgea Đure Jakubeca (54), doseljenika iz Srbije, "tvornicu bombi". Policija je došla u kuću jer se vrtlar Mario Garcia (49) teško ozlijedio u eksploziji.

U njegovoj kući u San Diegu su pronašli četiri bombe i golemu zalihu eksplozivnog materijala, heksametilen triperoksid diamina ili HMTD-a. Navodno je bilo oko 5,5 kg HMTD-a, što je najveća količina kućnog eksploziva ikada zapljenjena u SAD-u. Stručnjaci su rekli kako je eksploziv jačine nekoliko onih koji su ubili 52 ljudi u Londonu 2005. godine.

Pred sudom se izjasnio da nije kriv ni za jednu od 28 točaka optužnice. Odredili su mu jamčevinu od pet milijuna dolara, piše ABC News. Ako ga osude, mogao bi dobiti 40 godina zatvora. Zapečatili su kuću i jedna postrojba dežura da ne bi netko pokušao ući u nju.

Jakubeca su optužili i zbog dvije pljačke u Kaliforniji. Đura Jakubec, kako se zvao prije dolaska u SAD, živi sa suprugom Marinom Ivanovom. Zajedno su optuženi da su provalili u u trgovinu Fry Electronics 2009. godine. Tada je priznao krivnju i dobio tri godine uvjetno. Terete ga za pljačku banke 25. lipnja 2010. u Sorento Mesi i u Carmel Mountain Ranchu 17. srpnja 2010 godine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • regan 25.11.2010.

    nitko nema što srbin imade,a imade ono što ukrade.

  • komarac963 25.11.2010.

    Jakubec pa srbin stvarno ste smiješni.

  • Ovca007_1 25.11.2010.

    Jakubec je staro srpsko prezime, porijeklom tamo negdje na potezu od Velikog Trgovisca do Kumrovca

Komentiraj...
Vidi sve komentare