To je to što me zanima!

Srčanog bolesnika dječaci kamenovali i tukli do smrti

Pet dječaka u dobi od 12 do 14 godina dobili su dvije godine zatvora jer su kamenovali Britanca Ernesta Nortona (67) u veljači 2006. godine
Vidi originalni članak

Ernest Norton (67) je igrao kriket sa svojim sinom Jamesom (17) u parku u jugoistočnom Londonu kad im je prišla grupica maloljetnika. Počeli su ih vrijeđati , a kad im je rekao da se maknu, dječaci su na njega počeli bacati kamenje. Jedan, veličine cigle, pogodio je Nortona u glavu. On se srušio na zemlju i ubrzo umro od srčanog udara.
- Ernest je bio srčani bolesnik i baš se oporavljao od operacije. Nije im mogao ni pobjeći jer je bio zatočen na ograđenom igralištu - u suzama se prisjeća Ernestova supruga Linda.
Dječaci su u sudnici sjedili s roditeljima, a jedan 14-godišnjak svjedočio je da nisu imali namjeru pogoditi Nortona, nego da su samo željeli potjerati oca i sina s igrališta. Najmlađi od osuđenih dječaka, koji je u vrijeme zločina imao svega 10 godina, zaplakao je u sudnici kad je čuo presudu.
- Bilo je neobično uhititi tako mladu djecu i suditi im. Nadamo se samo da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati u budućnosti - kazao je detektiv Phil Adams.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zoki 3 19.10.2007.

    To je suvise mala kazna za to sto je uradeno,sta li ce radit kad budu stariji.

  • Xenci 19.10.2007.

    Ma te klince treba u popravni dom..tko zna šta će raditi kad malo odrastu...potencijalne ubojice....

Komentiraj...
Vidi sve komentare