To je to što me zanima!

"Srce mi puca kad pomislim da me moj sin nikada neće vidjeti"

Kina: Dječak je rođen s anoftalmijom, iznimno rijetkim očnim poremećajem, zbog koje je rođen bez oba oka. Majka je shrvana, a lijeka za taj poremećaj nema
Vidi originalni članak

Majci koja je 20. rujna u kineskom gradu Guangzhou rodila sina, cijeli svijet se srušio kada je saznala da je njezin sin rođen s rijetkim očnim poremećajem zbog kojeg doslovce nema očiju.  

Riječ je, kako piše Daily Mail, o anoftalmiji, poremećaju koji se u prosjeku javlja jednom u 100.000 slučajeva. Beba uopće nema očno tkivo i nikada neće biti u stanju gledati. 

Majka djeteta Liu Peihua shrvana je tim saznanjem. Nakon poroda je razgovarala s nekoliko specijalista. 

- On je poput druge djece. Plače, traži mlijeko, ponekad se smije… Srce mi puca kada pomislim da me nikada neće moći vidjeti - kaže očajna majka.

Tijekom trudnoće uredno je odlazila na sve preglede i nikada nisu utvrđeni neuobičajeni rezultati. No, to nije ništa neobično jer se anoftalmija ni ne može utvrditi ultrazvukom niti drugim konvencionalnim kontrolama u trudnoći. Obitelj također kaže da će dječaku pokušati osigurati što je moguće normalniji život.

Kod slučajeva anoftalmije bilo je nekoliko eksperimentalnih pokušaja usađivanja umjetnih očiju, ali ponajviše zato kako kosti u tom dijelu lica mogle pravilno izrasti. Na pojavu anoftalmije utječu isključivo genetske mutacije i abnormalni kromosomi. Nažalost, lijek za taj poremećaj ne postoji.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kokaza10 19.05.2017.

    Znam da je teško, ali glavno je da je ostalo sve zdravo. A nježnost i podršku majko osjetit će svakako. Samo mu je daj u ogromnim količinama. :)

  • Gena Vava 29.09.2016.

    Siroto dijete, sudbina mu je odredila težak život...

  • 28.09.2016.

    Bože kakve to deformacije donosiš na ovaj svijet? I koja im je svrha?? :-//

Komentiraj...
Vidi sve komentare